Sport

2013.09.28. 20:17

A PINKK kikapott a Kassától, a PEAC megverte a Somorját

A Közép-Európai Ligában pályára lépő két baranyai csapat közül a PINKK nem bírt az euroligás Kassával, a PEAC-Pécs viszont jelentős különbséggel páholta el a Somorját.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Tegnap délután megkezdődött a női kosárlabda-bajnokság, mindkét baranyai csapat pályára is lépett a Közép-Európai Ligában. A nehezebb feladatot a PINKK-Pécsi 424 együttese kapta rögtön a rajton, hiszen a legjobb szlovák csapattal, az euroligás Kassával kellett megmérkőznie – igaz, legalább otthon, vagyis Komlón.

Mint kiderült, a kassaiak csak hét játékost hoztak el, a külföldiek ugyanis még nem érkeztek meg hozzájuk, Krivacsevics pedig sérüléssel bajlódott. Sajnos azonban a hazai mag is kellően erős náluk, így hiába hajtottak Iványiék, végül 57-53-ra (14-12, 16-17, 13-16, 10-12) kikaptak. A hazaiaknál Tomlinson volt a legeredményesebb, 16 pontot szorgoskodott össze, Ajdukovics pedig 12-ig jutott, a vendégeknél Kupcikova 15-nél állt meg, Hruscakova és Pindrochova 12–12 pontot dobott.

A PEAC-Pécs kosarasai szintén hazai pályán kezdték a szezont, s Zseljko Djokics együttese azzal a Somorjával játszott, amellyel már az előző idényben is találkozott. Fűrészék most nagyon kitettek magukért, némi meglepetésre jó alaposan elpáholták a vendégeket, a végeredmény 89-68 lett (19-17, 24-18, 20-13, 26-20). A legtöbb pontot hazai oldalon Williams szerezte (19), Reid 17, Nagy-Bujdosó 14, Fűrész pedig 13 pontot dobott.

– Az első meccs mindig nehéz, mert még nincs lehetőségünk olyan szinten taktikailag felkészülni az ellenfélből, ahogyan nálunk szokás – nyilatkozta Zseljko Djokics a mérkőzés után. – Ezért saját játékunkra koncentráltunk, amit szerintem élveztek a sportcsarnokba kilátogató szurkolók. Sok szép kosarat dobtunk, ám a gyors játéknak jó védekezésen kell alapulni, ebben sokat kell még fejlődnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!