Sport

2013.12.16. 19:34

Kosárlabda: szebben nem is lehetett volna a PEAC-Pécsnek

A PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata számára már eljött a téli szünet, a PINKK Pécsi 424-re azonban csütörtökön még egy kőkemény meccs vár a DVTK ellen. Ezután Iványiék is szusszanhatnak egy kicsit – január elejéig.

K. Mayer András, H. L. (Dunántúli Napló)

Szebben nem is zárhatta volna az évet a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata! Zseljko Djokics együttese vasárnap este legyőzte a bajnoki címvédő Sopront, de nem csak az eredmény adott okot örömre. A sportcsarnokban uralkodó hangulat ugyanis végre ismét a régi pécsi meccsekre, rangadókra emlékeztetett – köszönhetően persze annak is, hogy a Lafarge-Leier Kosárkarácsony remek szórakozást ígért kicsiknek és nagyoknak egyaránt, és nyilván az sem volt közömbös a szurkolók számára, hogy ingyenes volt a belépés.

Amikor a mérkőzés után néztük a táncoló lányokat, a szaltózó Maurita Reidet, megakadt a szemünk egy képen. Fűzy Ákos szinte ott volt a csarnokban, nyakában a győzelmet jelző hálóval, s örült a látványnak: annak, hogy nyert a pécsi női kosárlabdacsapat, és annak, hogy ezt közel kétezren ünnepelték.

Nincs mese, vissza kell hozni ezt a jellegzetes, csodás pécsi hangulatot!

Amihez természetesen nem elég a marketing – győzelmek kellenek hozzá. Olyanok, mint a Sopron elleni, és persze olyanok, amelyeket idegenben ért el a második évét taposó, tehát még bölcsis PEAC-Pécs: megverte a PINKK Pécsi 424 együttesét a Közép-európai Ligában, az Európa-kupában pedig győzött a francia bajnokság éllovasánál, a Lille-nél, és fejet hajtott előtte a belga listavezető, a Namur is. Utóbbi két sikernek is köszönhetően Nagy-Bujdosó Nóráék számára még nem ért véget a nemzetközi szereplés, hiszen ott vannak a nyolcaddöntőben, s január közepén megmérkőzhetnek a címvédővel, a Dinamo Moszkvával.

---------------------------------------------------------------------------
Szavazzon a középső hasábban! Ön melyik pécsi csapatnak szurkol?
---------------------------------------------------------------------------

Nem kérdés, az Európa-kupában az erőviszonyok alapján valószínűleg ez lesz a végállomás a pécsiek számára – bár, ki tudja. A magyar bajnokságban és a Magyar Kupában azonban, az eddig látottak alapján, bizony van keresnivalója a PEAC-Pécsnek, s a most a csapatnál uralkodó hangulatot, tüzet, elszántságot Nevena Jovanovics elkapott szava adja vissza a legjobban: „Bájnok!” Ismerve a szerb légiós mentalitását, nincs kétségünk afelől, hogy ő mindent bele fog adni azért, hogy a szezon végén bajnok legyen.

A PINKK-nél nem elégedettek a szerepléssel, új külföldit hoznak

Egy mérkőzése még visszavan idén a PINKK Pécsi 424 női kosárlabda-csapatának, csütörtökön este fél 7-kor Diósgyőrben lép pályára a Közép-európai Ligában. Mindkét együttes 6 győzelemmel és 8 vereséggel áll, ennél jobb szereplést vártak ősszel a PINKK-nél.

– Csalódottak vagyunk, mert több van a játékosokban – jegyezte meg Berényi Csaba, a PINKK ügyvezetője. – Sajnáljuk az utolsó helyet a csoportban és ezzel a korai búcsút az Európa-kupában, továbbá a néhány vereséget a szlovák–magyar bajnoki szakaszban. Utóbbiban különösen a Diósgyőr és a PEAC-Pécs komlói győzelme a fájó, mindkét mérkőzésen saját magunkat vertük meg. Ezek a végelszámolásnál hiányoznak majd.

Roberto Hernandez, a PINKK spanyol vezetőedzője sem repes az örömtől: – Nem vagyok boldog attól, amit ősszel eddig nyújtottunk. Sajnos, nem tudtuk mindig megmutatni azt, ami bennünk van. Az év végére fizikailag és fejben is elfáradtunk.

Ami nem is meglepő, mert ebben a szezonban a felkészülési tornákkal együtt 25 meccsük volt. A PINKK Pécsi 424-nél a csütörtöki idei utolsó fellépés után pihenőt kapnak a játékosok, a felkészülés december 28-án folytatódik. Január 4-én már újra tétmérkőzést játszanak, az Igló látogat a KEL-ben Komlóra. Az új évben még egy külföldit akarnak szerződtetni, az idegenlégiós leigazolására a tervek szerint januárban kerül sor.

A szakvezetés azon fáradozik, hogy karácsonyra ne tartozzanak senkinek sem a keretben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!