Sport

2014.02.19. 15:52

Villámgyorsan rendezni kell a sorokat a PEAC-Pécsnél

Nem túlzás, szörnyű volt a PEAC-Pécs játéka vasárnap a ZTE elleni meccsen. A vezetőedző, Zseljko Djokics beszélt lapunknak az okokról és arról is, hogy reményei szerint nemsokára ismét a tőlük megszokott jó teljesítményt fogják nyújtani.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Tudják, milyen céllal jött Pécsre a Zalaegerszeg? Gáll Tamás vezetőedző a vasárnapi bajnoki után elárulta, a lányoktól mindössze annyit kért, hogy félidőig legyenek pariban a hazai pályán játszó PEAC-cal...

Pariban voltak. Sőt, a végén ők győztek, amire az égegyadta világon senki sem számított a zalaiaknál!

És senki sem számított rá Pécsett sem. Mert lehet arról beszélni, hogy sok a sérült, hogy nincs center, és a többi, az ellenoldalon egyrészt ott állt egy olyan csapat, amely mindössze nyolc épkézláb játékossal érkezett, ráadásul nem volt közöttük egyetlen Fegyverneky, Krivacsevics vagy éppen Iványi, másrészt mindez nem lehet mentség erre a katasztrofális játékra. Hazai pályán, saját közönség előtt ez elfogadhatatlan.

Persze, immár békésebb húrokat pengetve, mindenkinek, minden csapatnak, játékosnak lehet rossz napja. S a PEAC-Pécs szimpatizánsai abban bíznak, hogy ez az volt, nem ismétlődik meg többet, nem lesz belőle rendszer (bár sajnos elgondolkodtató, hogy hasonló volt a produkció az MTK otthonában is...) – s Zseljko Djokics tanítványai visszatérnek arra az útra, amelyen eddig jártak. Mert azt sem szabad elfelejteni, hogy az utóbbi néhány hónapban rengeteg szép sikert elértek közösen, megörvendeztetve szurkolóikat.

– Sajnos nagyon sok rossz dolog jött össze erre az időszakra, erre a mérkőzésre – fogalmazott Zseljko Djokics. – Elment Latoya Williams, így magas poszton eltűnt az előnyünk. Ott volt Fűrész Diána sérülése, Szanja Orozovics nem edzett két hétig, és Nagy-Bujdosó Nóra, a csapatkapitány is sérüléssel bajlódott. Ehhez jött, hogy a kulcsembereknek, így Jovanovicsnak és Reidnek sem ment a játék. A mérkőzés közben láttam is, hogy valamit változtatni kell, valamivel fel kell rázni a csapatot, ezért cseréltem sort, ezért küldtem a pályára csak a fiatalokat.
A szakvezető úgy érzi, miután lezárult az Európa-kupa és a Közép-európai Liga, s új sorozatot kezdtek a középszakasszal, néhányan úgy érezték, most gyengébb csapatok jönnek.

– Ez nem jó! Mi úgy vágtunk neki ennek a szezonnak, hogy lépjünk előre, kerüljünk be a négy közé, de titokban abban reménykedünk, hogy döntőt játszunk. Márpedig akkor olyan emberek kellenek, akik minden reggel ezzel kelnek, minden reggel erre gondolnak. Aki nem így ébred, mindegy, hogy hívják, nem kell a csapatnál lennie! – folytatta Djokics.

Aki persze bízik abban, hogy a játékuk javulni fog, és minél hamarabb kilábalnak a hullámvölgyből. Ebben nagy segítségükre lehet, hogy Ieva Kublina rehabilitációja jól halad, és könnyen elképzelhető, hogy nemsokára egy új center is érkezik a csapathoz.
– Áki (Fűzy Ákos – a szerk.) mindig azt mondta, akkor kell jól játszani, amikor elolvad a hó. Én is abban bízom, hogy akkor már jók leszünk. Most még több poszton is vérzünk, ezért mindenkinek mindent bele kell adnia, csak akkor tudunk meccseket nyerni. Vasárnap megyünk a Vasashoz, remélem, addigra már előrelépünk a játékunkban, utána pedig a Szekszárd ellen játszunk, s bízom benne, hogy addigra lesz új centerünk. Remélem, hogy egy hónap múlva már teljesen rendben leszünk! – bizakodott a vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!