Sport

2014.07.18. 15:43

Szögi Balázs továbbra is a bankból megy az edzésekre

Mintegy ötszáz élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött már pontosan tudja, mi a dörgés, jól fel tudja mérni az erőviszonyokat, azt, hogy mire számíthatnak. Szögi Balázs, a Sport36-Komló kézilabdacsapatának játékosa úgy véli, az NB I.-es mezőny utolsó három-négy együttesével fel tudják majd venni a versenyt.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

– Rengeteg szezont lehúzott az NB I.-ben, játszott mintegy ötszáz bajnokit, így pontosan tudja, mi vár a csapatára az élvonalban.
– Az biztos, hogy a feljutást megérdemeltük, hiszen csak a Veszprém második csapata tudott minket megelőzni – válaszolta Szögi Balázs, a komlóiak legnagyobb rutinnal felvértezett játékosa. – De nagy a különbség a két osztály között, ez kétségtelen. Illetve, inkább úgy fogalmaznék, hogy az első hat-hét csapat nagyon messze van tőlünk, nagyon erősek, az utolsó három-néggyel azonban fel tudjuk venni a versenyt.

– Mire lehet ez elég?
– Csakis a bentmaradás lehet a célunk, többre nem lehet számítani. Egy-két bravúrgyőzelem összejöhet ugyan, de nekünk ott lesz a helyünk valahol a tabella hátsó régiójában.

– Min múlhat majd, hogy bentmaradnak-e? Elég jelentősen átalakul a keret, több új játékos is érkezett, érkezik.
– Az érkező külföldieken például nagyon sok múlik majd. Ha kiderül róluk, hogy jó igazolásnak bizonyultak, akkor teljesíthető a cél, vagyis nem fogunk kiesni. Az biztos, hogy Kovacsics nagy erősítésnek számít, ő nemcsak a szélen, belső posztokon is bevethető.

– Kik harcolnak majd a hátsó régióban a megkapaszkodásért?
– A Mezőkövesd, a Cegléd, a Balmazújváros és a Komló...

– Ebben a sorrendben?
– Nem, pont fordított lesz a sorrend! A Mezőkövesd egy kiváló edzővel, Skaliczki Lászlóval dolgozik, ráadásul jó a költségvetése is. A Cegléd évek óta meg tud kapaszkodni az élvonalban, s eközben mindig igyekszik fiatalítani. A Balmazújváros volt a másik feljutó, egy kitűnő baranyai edző, Füzesi Ferenc irányítja, profi klub profi háttérrel és sok játékossal, de őket hazai pályán szerintem biztosan meg tudjuk verni.

– Feltéve, ha ön is jó formában van. Immár harmincöt éves, ráadásul munka mellett kézilabdázik: a Magyar Kereskedelmi és Hitelbank értékesítési vezetője Pécsett.
– Meg lehet oldani együtt a kettőt. Én például már elkezdtem a felkészülést, reggel hattól futok, csináltam magamnak egy óra tíz percben egy programot. Délutánonként pedig heti három–négy alkalommal mindenképpen ott leszek majd az edzéseken Komlón. Persze azért jó lenne, ha kicsit többet tudnánk cserélni, és kevesebbet kéne játszani: az NB I. B-ben ugyanis szinte végig hatvanperces játékosok voltunk...

Várhatóan Komló–Szegeddel rajtol a bajnokság

A komlói játékosok már csak néhány napot pihenhetnek, július 21-én, jövő hétfőn ugyanis elkezdik a felkészülést. A programban napi két edzés szerepel, s rögtön az első héten egy mérkőzés is: 25-én Csurgón lépnek pályára Farkas Attila tanítványai. Akik aztán a folytatásban játszanak még többek között a Váccal, a Balatonfüreddel, és természetesen a Péccsel is. A bajnokságot várhatóan már az első forduló előtt megkezdik a kék-fehérek. A Pick Szegeddel játszanának ugyanis a második körben, de a két klub arról tárgyal, hogy azt a meccset inkább előrébb hozzák: jelen pillanatban úgy tűnik, hogy augusztus utolsó hétvégéjén a Komló–Szeged mérkőzéssel rajtol majd a bajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!