Sport

2015.03.11. 16:53

Ambrus Tamás gyógykezelésére gyűjtenek a pécsi pólósok

Ambrus Tamás, a PVSK-Mecsek Füszért korábbi sikeredzője súlyos betegséggel küzd. Agyi lymphomát diagnosztizáltak nála, és hosszú hónapok óta a kórházi ágyat nyomja. Vári Attila javaslatára a pécsi OB I.-es csapat következő hazai bajnokiján gyűjtést rendeznek, amelynek teljes „bevételét” a betegnek és családjának ajánlják majd fel.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Vízilabdás berkeken belül már régóta tudni, hogy Ambrus Tamás nagyon beteg. A Fradi szakosztályvezetőjénél nagyjából egy évvel ezelőtt diagnosztizáltak agyi lymphomát.

Ambrust Pécsett is sokan ismerik és szeretik. Nem is csoda, hiszen neki köszönhető az, hogy ma is élvonalbeli vízipólócsapata van a városnak. Neki köszönhető, hogy a kétezres évek közepén a másodosztályból feljebb tudott lépni a PVSK, és ő az, aki edzői szerepvállalása mellett megannyi szponzort, támogatót győzött meg arról, hogy Pécsnek szüksége van egy élvonalbeli csapatra. Ambrus Tamás nevéhez köthetőek a pécsi vízilabda legszebb évei, különös tekintettek a 2007-re. Ekkor született meg a PVSK történetének legjobb bajnoki eredménye – 5. lett az OB I.-ben a csapat –, ami feljogosította arra a gárdát, hogy megmutathassa magát a nemzetközi porondon is, rész vehetett a LEN-kupában.

Nem is csoda, hogy Pécsett úgy gondolták, itt az idő, most a városnak kell valamit visszaadnia abból, amit Ambrus Tamástól kapott korábban. Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója, korábbi olimpiai bajnok pólós a Magyar Vízilabda Szövetségben felvetette a közelmúltban, hogy segíteni kellene valahogyan Ambrusnak és a családjának. Segíteni kell, hiszen az egy éve tartó kezeléssorozatok, a rehabilitációk, majd az újabb kórházban eltöltött hetek-hónapok nagyon megviselték a családot, még akkor is, ha a legutóbbi kontrollvizsgálat javulást mutatott az állapotában. A szövetségben Kemény Dénes elnök támogatásáról biztosítatta Várit a törekvésében, Pécsett pedig dr. Páva Zsolt polgármester és az önkormányzat, valamint Czerpán István, a PVSK ügyvezető elnöke is az ügy mellé állt.

Éppen ezért a szombaton 19 órakor kezdődő, PVSK-Mecsek-Füszér–Szolnok bajnoki találkozó Ambrus Tamás és családja megsegítéséről fog szólni. Belépőt ezúttal nem szednek majd a szurkolóktól, ugyanakkor az uszoda bejáratánál felállítandó gyűjtőládába lehet majd bedobni, a belépőt kiváltó, teljes egészében Ambrus Tamás gyógykezelésére szánt összeget.

– A pécsi vízilabda Tamásnak köszönhet mindent – mondta Lukács Gergely, a PVSK-Mecsek Füszért jelenlegi vezetőedzője. – Személy szerint jómagam is csak hálával tartozom neki, hiszen rengeteg dolgot tanulhattam tőle. Az, hogy szombaton egy kicsit érte is játszunk majd, teljesen egyértelmű, hiszen ha ő nem lenne, akkor nem lenne a városban OB I.-es vízilabda sem. Most, hogy ilyen nehéz helyzetben van, nem is lehet kérdés, hogy amiben csak tudunk, abban segítünk neki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!