Sport

2015.06.21. 14:33

Kamanczi Patrik akár 15 órát is buszozik a Juventusért

Vannak olyan fanatikus futballszurkolók, akik egy-egy külföldi sztárcsapatért bármire képesek. Kamanczi Patrik, a 24 éves baranyai fiatalember is ilyen. A legnagyobb magyarországi Juventus-szurkolói klub, a Juventus Club Hungary alelnöke természetesen Alessandro Del Piero miatt szeretett bele a torinóiakba.

Szakács Miklós

– Mikor kezdődött a szerelem?
– Pontos dátumot nem tudok mondani, de mindig azt szoktam mondani, hogy kisgyerekkorom óta rajongok a Juvéért – kezdte Kamanczi Patrik. – Kémesről származok, és ott nekünk régen sokszor csak a horvát 1-es jött be a tévén. Ott rendre közvetítettek Juventus-meccset, és talán mondanom sem kell, hogy Del Pieróval kezdődött minden.

– Tehát ha nincs Del Piero, most nem is beszélgetnénk?
– Azért a 2000-es évek elején rajta kívül is fantasztikus játékosok voltak a csapatban, élvezet volt nézni Nedved vagy Thuram játékát is.

– A rajongásnak egyenes következménye volt a szurkolói klubos élet?
– A klub 2008-ban alakult meg, de a munkát a jelenlegi vezetéssel közösen 2011-ben kezdtük, drasztikus változtatásokkal, újult erővel. Kovács Tibor, a Juventus Club Hungary elnöke és én, az alelnöke azóta is igyekszünk sok meccsre utazást összehozni. Hogy egyenes következmény volt-e, azt nem tudom, de élvezzük!

– Mennyi tagjuk van ?
– Több mint háromszáz, de a pártolóink száma már az ezerötszázat csapdossa.

– Sok nagy külföldi csapatnak vannak magyarországon szurkolói csoportjai, de talán önök a leghíresebbek. Az utóbbi hónapokban egyre többször jelennek meg a tévében is. Mennyi munka volt ezzel?
– Rengeteg! De azt kell mondjam, hogy hihetetlenül élvezzük, és az a közösség, amit összehoztunk, minden pénzt megér.

– És az utazások mennyi pénzt érnek meg? Egyáltalán hány meccsre jutottak el ebben a szezonban?
– Nagyjából huszonöt-harminc Juve-meccsen voltunk idén. Persze nem olcsó mulatság ez, de azért 90-100 euróból már ki lehet hozni egy túrát. Vannak persze drágábbak is, de szerintem az élmény miatt megéri. Nagyjából 30-40 olyan tagunk van, akikkel rendszeresen utazunk.

– Ne haragudjon meg a kérdésért, de mennyire kell ehhez bolondnak lenni?
– Amikor 12–16 órákat vezetünk le ketten egy kisbusszal, akkor nyilván kell egy kis „lökés”, de amikor odaérünk a lelátóra, akkor már semmi más nem számít!

Hatalmas élmény volt a Bajnokok Ligája-döntő, de egyben csalódás is kicsit

A Juventus Club Hungary idei legnagyobb dobása az volt, hogy a Bajnokok Ligája döntőjét a Berlini Olimpiai Stadionban tudta megnézni a társaság hét tagja. Mint megtudtuk, már maga a jegy beszerzése sem volt egyszerű.

– Amikor kiderült, hogy bejutottunk a fináléba, azonnal elkezdtük interneten keresztül intézni a jegyvásárlást – árulta el Kamanczi Patrik. – Igazából még éppen hazafelé tartottunk Madridból, az elődöntőről, amikor már intéztük a foglalást. Nem volt egyszerű mutatvány, sok jegyüzér 2000 euróért kínálta a belépőket. Végül nekünk ennél kedvezőbb áron sikerült megszereznünk hetet.

A szurkolói klub alelnöke elárulta, hogy egyfelől persze óriási élmény volt a BL-finálé, másfelől viszont csalódtak is egy kicsit.

– Sajnos a vendégszektorba sok olyan szurkoló vett belépőt, aki nem a klasszikus értelemben vett ultra – vallotta be Patrik. – Torinóban más a helyzet, ott minden meccsen él az aréna, lüktet a lelátó. Ez Berlinben nagyon hiányzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!