Sport

2016.04.10. 18:48

Kiharcolták a bentmaradást a PVSK pólósai

Nagy volt az öröm az Abay-Nemes Oszkár sportuszodában szombaton este negyed kilenc környékén. Nem is csoda, hiszen a PVSK-Mecsek Füszért kiváló játékkal legyőzte hazai környezetben a papíron erősebbnek tartott Miskolcot, ráadásul úgy, hogy a pécsiek legjobbja, Ivan Basara, illetve az egyik legrutinosabb játékos, Surányi László is kihagyta a mérkőzést.

Szakács M.

Így persze még édesebb volt a siker, de az ünneplés nem csak a győzelemnek szólt, hanem annak is – vagy inkább annak –, hogy ezzel a sikerrel a PVSK két fordulóval a középszakasz vége előtt kiharcolta a bentmaradást az OB I.-ben.
– Reggel nem volt éppen rossz érzés ezzel a tudattal felébredni – árulta el Lukács Gergely tegnap délután. – Nagyon jó ez a vasárnap, maradjunk ennyiben.
Meg is kérdeztük a szakvezetőt, hogy méltóképpen sikerült-e megünnepelni sikert.

– Nagyon remélem, hogy a játékosaim így tettek, hiszen megérdemelték ezt – mondta a szakember. – Én azonban annyira fáradt voltam, hogy nem volt erőm a dínom-dánomhoz. Ami a meccset illeti, nagyon jól sült el az, hogy két alapemberünk is hiányzott. A csapat nagyon jól osztotta el a feladatokat, remek munkát végeztek a srácok. Volt egy kiváló kapusteljesítményünk, de persze az is csak akkor lehet, ha a védelem is magas szinten teszi a dolgát. Az emberelőnyeinket is jól használtuk ki. Az az igazság, hogy nagyon jó lenne, ha minden meccsen így játszanánk – tette hozzá mosolyogva Lukács.
A pécsiek edzője azt is elmondta, nagy öröm volt számára, hogy egy ilyen éles, tétre menő mérkőzésen a csapat utolsó négy góljából hármat is saját nevelésű fiatal dobott, akik újra bizonyították, hogy lehet rájuk alapozni. Az pedig, hogy sikerült kiharcolni a bentmaradást azt is jelenti, hogy el lehet kezdeni a jövő évi csapat kialakítását is.



PVSK-Mecsek Füszért–Miskolc 10-9 (3-2, 3-2, 0-1, 4-4)
Vízilabda OB I., alsóház, 6. forduló.
Pécs, Abay-Nemes Oszkár sportuszoda, 150 néző. V.: Marjay, Császár.
PVSK:
KÓSIK – CSABA 1, TÓTH P. 1, Csacsovszky A. 1, RAKONJAC 5, Krizsán, Csacsovszky E. Cs.: Horváth Zs., Sztojcsics, Macsi, OPACAK 1, LAJKÓ 1, De Blasio. Vezetőedző: Lukács Gergely.
Miskolc: VALICS – Tóth M., SOMLAI 2, Kerschbaum, Jakab 1, Milicsics 1, Petkovics 1. Cs.: Madaras, Hornyák, Kovács, Hegedűs 1, NJEGOVAN 3, Takács. Vezetőedző: Sike József.

További eredmények:
Kaposvár–KSI 11-7, Szentes–Debrecen 8-6, UVSE–Tatabánya 8-6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!