Sport

2016.04.23. 18:53

Nyolccal nyert a PMFC a Bogád ellen

Hadobás Gergő és Takács Ákos is klasszikus mesterhármast lőtt a Bogád ellen, a pécsiek simán intézték el soros ellenfelüket.

Szakács Miklós (DN)

Tíz perc kellett mindössze ahhoz a PMFC-nek, hogy igazolja: nem csak papíron sokkal jobb csapat, mint a Bogád. Ennyi idő elteltével ugyanis már 2-0-ra vezetet Márton Gábor csapata hazai pályán.

A három pont sorsa el is dőlt eddigre – na nem, mintha a meccs előtt nem tudtuk volna, hogy az a PMFC-é lesz –, az igazán érdekes viszont csak ezután következett. Hadobás Gergő, aki tavasszal jópár meccset kihagyott sérülés miatt most nagyot alakított az első félidőben, hiszen a 32. perc és az első félidő lefújása között egy klasszikus mesterhármast sikerült összehoznia.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A PMFC és a Bogád mérkőzése látványos elemekkel is szolgált (Fotó: Löffler Péter)
[/caption]

Osztálytól függetlenül ez dicséretes tett, és bizony nem is fordul elő minden nap. Olyan aztán meg pláne ritka, hogy egy meccsen két mesterhármasnak tapsolhat a közönség. Amit ugyanis Hadobás az első félidő végén abbahagyott, azt Takács Ákos folytatta, a 75. percben már ő is harmadik góljánál tartott.

Ha a PMFC hazai meccsein az izgalom többnyire hiánycikk is, az ilyen esetek miatt azért mégiscsak megéri kijárni Hadobásék meccseire.

PMFC–Bogád 8-0 (5-0)
Labdarúgó Megye I. Pécs, PMFC Stadion, 400 néző. V.: Gellén. PMFC: Sólyom (Ipacs) – Kónya K. (Loch), Erdős, Fekete, Turi (Jeránt) – Horvát G., Takács Á. – Kiss, Bodor (Horváth V.), Schmidt – Hadobás (Tóth A.). Edző: Márton Gábor. Bogád: Gyimesi – Bánfai, Balázs, Szabó (Eckert), Stiefel – Pál, Pesti, Hosszú (Bencze), Óvári (Nagy D.) – Sarus, Magyar. Edző: Auth József.
Gólok: Kónya (7.), Kiss (10.), Hadobás (32., 36., 45.), Takács Á. (48., 55., 75.).

Óriási meccs Szászváron

Nagyon izgalmas, gólgazdag meccset játszott hazai pályán a megye I. második helyén álló Szászvár. Udvardi Zoltán csapata  PVSK-t fogadta, és ahogyan arra számítani is lehetett, nagy fölényben játszott a hazai együttes, a 43. percben már 4-0-ra vezetett is. Igen ám csakhogy a PVSK ezen a délutánon nem adta olcsón a bőrét! Olyannyira nem, hogy hatalmasat küzdve a találkozó 65. percére kiegyenlítette az állást a Vasút. Bár Lauer góljával végül 5-4-re a Szászvár nyert, a pécsiek így is minden dicséretet megérdemelnek.

Eredmények: Szászvár–PVSK 5-4 (g.: Besenyi 2, Horváth G. 2, Lauer, ill. Kőnig 2, Cvenits, Koronics), Sellye–Beremend 3-1 (g.: Simara, Berkics, Knézics, ill. Illés), Pécsvárad–Boda 6-1 (g.: Imrő, Keczeli 2, Cvonev, Kelemen, Petricsevics). Megye II.: Somberek–Hosszúhetény 2-0 (g.: Rittlinger, Gutai), Lovászhetény–Mozsgó 2-0 (Reisz Josua, Csonka).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!