Sport

2016.08.18. 16:59

Módos Péter lehet, hogy visszavonul

Módos Péter még nem döntötte el, hogy folytatja-e birkózó-pályafutását, egyelőre azonban csak a pihenéssel foglalkozik.

Szakács Miklós

Módos Péter májusban nagyon el volt kenődve. Nem csoda, akkor vált biztossá, hogy nem indulhat a riói olimpián. A (már pesti színekben versenyző) szigetvári birkózó akkor azt nyilatkozta, nem tudja még, hogyan tovább. Amikor tegnap megkerestük, kíváncsiak voltunk, változott-e valami.

– Nem nagyon – mondta Módos. – Vegyes érzések vannak bennem, de még nem döntöttem el, hogy folytatom-e. Akadnak, akiknek adok a véleményére, velük a közeljövőben fogok leülni erről beszélni, ősszel pedig meghozom a döntést is.

Módos az utóbbi hónapokat pihenéssel töltötte. Szüksége is volt rá, tavalyi sérülése után idén rengeteg versenyen indult.

– Kevés birkózás van a mindennapjaimban most, hetente egyszer megyek csak le a terembe – árulta el a sportoló. – Mellette azért konditerembe folyamatosan járok, erőben kezdem is utolérni magamat, a mögöttem lévő versenyszezon nagyon fárasztó volt, alaposan meggyötört. Ezért is kell még gondolkoznom azon, hogy folytassam-e, vagy sem. Közben azt rebesgetik, hogy szabályváltozások jönnek, és lehetséges, hogy eltörlik a földharcot. Ha így lesz, akkor mondjuk nem is kell tovább agyalnom, ugyanis nekem az az erősségem.

Rossz fényt vet a sportágra az, ahogyan kikapott Lőrincz

A riói olimpián egy ország háborodott fel azon, ahogyan Lőrincz Viktor vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a német Denis Kudlától. Nem túlzás: azt az érmet elvették a magyar birkózótól, a mérkőzés játékvezetője teljesen indokolatlanul büntette Lőrinczet. Azóta egyre több olyan mérkőzés akadt, ahol hasonlóan szubjektív ítéletekkel sújtottak versenyzőket. Módos Péter véleményére is kíváncsiak voltunk az eset kapcsán.

– Érdekes ez a sportág, hiszen rengeteg múlik a bírókon – nyilatkozta a szigetvári sportoló. – Ráadásul nem csak velünk csinálták ezt meg, a 66 kilósok döntőjében az az örmény srác kapott intést, és kapott így ki a végén, aki folyamatosan ment előre, támadott. Az, hogy ezt meg merik csinálni, nagyon rossz fényt vet a birkózásra. Ha én most edző lennék, és próbálnék kisgyerekeket behozni a terembe, hogyan győzzem meg őket, hogy a birkózást válasszák? Rákeresnek az interneten a sportágra, és azt látják: „Elcsalták Lőrincz meccsét!”. Nagyon nem jó ez így. Nem tudom, hogy létezik-e üdvözítő megoldás, de az például egy jó kiindulási pont lehetne, hogy ha valaki állásból csinál akciópontot, azt ne lehessen utána csak úgy meginteni. Persze, ha elkezd kiszaladni a szőnyegről, az más. De az esetek döntő többségénél nem erről van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!