Sport

2016.09.17. 19:18

Győzött a PMFC Komlón

Három nyeretlen bajnoki után győzött a PMFC labdarúgócsapata az NB III. Közép-csoportjában: Márton Gábor együttese 3-1-es végeredménnyel húzta be a Komló elleni presztízscsatát. A meccs előtt a városban, majd a lelátón is volt némi haddelhadd – nem volt eseménytelen ez a meccs.

K. MAyer András (Dunántúli Napló)

Ez presztízscsata. Elég baj, hogy a PMFC-nek a harmadosztályban kell küszködnie, de ha már ott van, a szurkolói szerint a Komlót mindenképpen le kell győznie. És persze így vannak ezzel a kék-fehérek is: a pécsiek skalpja mindennél többet érne.

Ennek megfelelően készülődött a két szurkolótábor a szombati bajnokira. Illetve, úgy látszik, már az előtte lévő órákra is: amikor megérkeztünk a stadionhoz, már kaptuk a híreket, miszerint a város több pontján, egy áruháznál, a Petőfi téren, valamint két kocsmánál is összetűzött a két drukkerhad – volt dolguk a rendőröknek. A lelátón aztán folytatódott minden, ahogy a csövön kifért. A két oldal rendesen küldte egymást, volt némi pirotechnika is, így aztán mindez megadhatta volna a meccs alaphangját.

Az első félidő azonban ehhez képest elég langyosra sikeredett. Nem arról van szó, hogy ne hajtott volna mindkét fél, mert hajtott becsülettel, a bizony a komlóiak többször is szépen levitték az alapvonalig a labdát, csak éppen a beadásoknál résen voltak a pécsi védők. A PMFC jó ideig nem tudott felülkerekedni a lelkes hazaiakon, de aztán jött egy remek Schmidt-passz, s Károly Bálint révén máris a piros-feketéknél volt az előny.

Szünet után folytatódott a nagy küzdelem, s bizony nem volt könnyű dolguk a vendégeknek – igaz, ilyen pályán Messiék sem brillíroznának (más kérdés, hogy ők a fülükön is beviszik a labdát a kapuba). A 64. percben azonban eldőlni látszott a mérkőzés, hiszen Fellai révén megduplázták előnyüket, ám a Komlónak erre még volt válasza. Mielőtt azonban nagyon belelkesedett volna Teslic Igor együttese, jött egy hajszálpontos Koller-fejes, ami lényegében lezárta a csatát.

A pályán. A rendőrök ugyan igyekeztek megtenni mindent annak érdekében, hogy ne legyen balhé, arra valószínűleg ők sem számítottak, hogy a komlói klub néhány, önmagáról megfeledkező tagja saját szurkolóinak essen neki. Az, hogy a két tábor egymást szidta, nem volt meglepő – ez a tett viszont elég szokatlan volt.

Komlói Bányász–PMFC 1-3 (0-1)
Labdarúgó NB III., Közép-csoport, 7. forduló.
Komló, 700 néző. V.: Éreth.
Komlói Bányász: Herbert – Németh Á., Halasi, Rein, Gólya (Paulik, 66.) – Farkas, Ferencz – Mészáros (Bölcsföldi, 58.), Tukerics (Németh T., 66.), Valkovics – Nagy A. Vezetőedző: Teslic Igor.
PMFC: Gábor P. – Fekete, Fellai (Krapecz, 86.), Erőss, Szabó R. – Horvát G., Turi – Kiss P. (Havasi, 60.), Koller, Károly B. – Schmidt (Bodor, 69.). Vezetőedző: Márton Gábor.
Sárga lap: Farkas (35.), Herbert (64.), Ferencz (77.), ill. Kiss P. (38.), Horvát G. (74.).
29. perc: Schmidt adott be jobbról pontosan, Károly Bálint közelről laposan a kapuba helyezett (0-1).
64. perc: Turi jobb oldali szöglete átszállt a túloldalra, ahol érkezett Fellai, és a kapu bal oldalába lőtt – Herbert szabálytalanságot reklamált (0-2).
74. perc: Horvát Gábor kezezett a 16-oson belül, a játékvezető büntetőt adott a Komlónak: Bölcsföldi a kapu közepébe lőtt a labdát (1-2).
79. perc: Károly Bálint ívelt be a bal oldalról egy szabadrúgást, ami után Koller fejelt a hosszúba (1-3).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!