Jegyzet

2021.03.18. 07:00

Készült rá

Bóka Máté

Véletlenül készültem erre a kérdésre – így kezdett magyarázkodásba néhány napja online konzultáción Péterffy Attila, Pécs polgármestere, amikor szembesítették azzal, hogy mégis mi szükség van közel négy millió forintért – ez öt év alatt már 20 millió – bérelni neki autót, miközben mást sem lehetett hallani az elmúlt években a baloldaltól, hogy nincs pénz semmire. (Mondjuk, az oltásban résztvevő háziorvosok egyszeri támogatására persze nincs is, a megemelt cégvezetői és képviselői fizetésekre nyilván van).

Tehát készült rá és finoman szólva sem elegánsan a súlyos betegségben elhunyt MSZP-s polgármester, Tasnádi Péter autóhasználatával hozakodott elő, majd pedig Páva Zsolt fideszes polgármesternek igyekezett nekitolatni a képzeletbeli 272 lóerejével.

De csak másfél évet lépjünk vissza az időben: Péterffy a közösségi oldalán pár nappal a megválasztása után nagy gázfröccsel azt írta ki, hogy „dolgozom és nyílt lapokkal játszom”, „tiszta, átlátható viszonyokat ígértem”.

Az idő elszállt, a lóerők meg sokasodtak: a kép meg sehogy sem áll össze az egyébként közleményekkel egyoldalúan üzengető, Facebook-politizálást folytató városvezetés esetében. A szóban forgó autót ugyanis éppen a veszélyhelyzet kellős közepén, közel egy évvel ezelőtt szerezte be egy polgármesteri döntés nyomán, de ha a sajtó nem veszi észre, akkor véletlenül sem készült volna fel a kérdésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!