Jegyzet

2024.02.25. 15:00

Amikor tényleg ajándék a wellness-szállóban töltött idő

Mészáros B. Endre

Milyen ajándéknak örül biztosan egy idősebb pár? – kérdezte  nemrégiben egyik ismerősöm. Mondtam volna csípőből a koncert- vagy színházjegyeket, de rádöbbentem, hogy messze nem ilyen egyszerű a válasz. Egyrészt mert ízlések és pofonok különbözők, s voltam én már az Operaházban is olyan darabon, aminek fertelmesen giccses volt a díszlete, meg kis falusi templomban is kamarakoncerten, ahol revelációjelleggel csendült fel az éteri muzsika.

A mai hatvanasok döntően a rockgeneráció tagjai, mégse mondanám, hogy mindenkinek bejön az AC/DC, de még azt sem, hogy Diana Krall lírai jazzéneke megfog mindenkit. Apropó rockkoncert, ez a társaság már nem áll végig egy kétórás bulit, jobb szereti üldögélve hallgatni a nosztalgiadallamokat. Így viszont nem minden rock emészthető.
A színházi előadásokkal sem vagyunk előrébb, mert az emberek egy része szórakozni szeretne a darabon, a másik fele pedig gondolkozni, töltekezni. S mindez csak az ízlések különbözőségéről szól, mert ott a sokkal húzósabb  probléma, a térd, csípő, gerinc és az ízületek makacs fájdalmai, ami a legszebb kulturális élményt is felülírhatja rossz érzéssel. 

Adja magát tehát a válasz, a legbiztosabb örömteli ajándék a wellness-szállóban egy-két napra befizetni a párt, lehetőleg oda, ahol gyógyvíz van és több szintű masszázsszolgáltatás. Persze mondhatjuk, hogy mindenki igényelheti évente kétszer a tb 15 kezelésből álló fizioterápiás beutalóját, ám ott valójában csak kedvcsináló fürdő- és masszázsellátást kap a páciens. Szóval az igazi Hawaii az, amikor hosszú időn át enyhíti a gyógyvíz az ízületi gondokat, majd alapos aromaterápiás masszázs kényezteti az ízületeinket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!