Időjárás

2019.01.05. 15:30

Folyamatosan havazik, éjjel havas esőre is lehet számítani

Péntek óta havazik Baranyában, szombat este havas eső, eső is számításba jöhet. Folyamatosan frissítve.

bama.hu

Behavazott erdőben sétál egy nő a Mecsekben, Pécs közelében 2017. december 9-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

19:20 – Alábbhagyott a havazás Vasárnap elszórtan még előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, de már szakadozottabbá válik a felhőzet. Az erős, viharos északi-északnyugati szélben napközben -3, +3 fokot mérhetünk majd – olvasható az időkép.hu előrejelzésében.

16:15 - Több helyszínen is takarítják az utakat hókotrókkal, többek közt a Mecsek felé vezető úton is. Dömörkapuig és a Hősök teréig mennek a buszok. A 35-ös és 35Y jelzésű autóbuszok nem érintik a Misinatető megállót, helyette a Dömörkapunál fordulnak meg. Az Árpádtetőig közlekedő 4-es járatok csak Hősök tere fordulóig közlekednek.

16:02 – Vasárnap nyit a pécsi sípálya A pécsi sípálya Facebook-oldalán közölte: szépen esik a hó a Misina-tetőn, már fűtik a házat, élezik a sílécet, holnap 10 órától nyit a pécsi sípálya.

16:00 – Latyakos utakra kell számítani Országszerte havazik. A folyamatos csapadék utánpótlás miatt, az autópályákon, a fő- és mellékúthálózaton is télies útviszonyokra, sónedves, havas, latyakos utakra kell számítani.

A hóeltakarításban és síkosságmentesítésben dolgozó tehergépjárművek fordulóköre akár két óra is lehet, ezen időszak alatt pedig – a havazástól függően- több centiméternyi friss hó hullhat a burkolatra – tájékoztat az utinform.hu

15:15 – Továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben: Baranya mellett Tolna, Somogy, Bács-Kiskun, Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a havazás miatt. Tanácsos óvatosan vezetni. Győr-Moson-Sopron megyében az erős széllökések miatt citromsárga riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat.

12:34 – Így néz ki a hólepte Rózsadomb:

 

10:28 – Havas tájra ébredhettek Baranyában: péntek éjszaka óta havazik, szombaton havas tájra ébredhettek a pécsi polgárok. Átlagosan 5 centiméter hóra lehet számítani. Pécsett a minimum és maximum hőmérséklet -3 és +1 fok között alakul. Este havas esőre, esőre lehet számítani. Az utak egyelőre járhatóak, a mellékutak havasak.

Szombaton országszerte csapadékos idő várható, többfelé fog havazni, helyenként gyenge hófúvás is előfordulhat, de napközben a Dunántúlon egyre többfelé havas esőre, esőre, néhol átmenetileg ónos esőre válthat a csapadék – olvasható az időkép.hu weboldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!