KASZT

2021.11.04. 11:30

Indul a Komlói Amatőr Színházi Találkozó

Ma délután kezdődik a magyar nyelvű amatőr színjátszás legjobbjait felvonultató seregszemle Komlón, amelynek idei különlegessége, hogy egybeesik a város színházának születésnapjával.

Wald Kata

Ma délután, az ünnepélyes megnyitót követően a Forrás Színház előadásával veszi kezdetét a Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) – a magyar nyelvű amatőr színjátszás legjobbjait felvonultató seregszemlét immár hetedik alkalommal rendezik meg. Az idei fesztivál különlegessége, hogy a komlói színház születésnapja épp a rendezvény idejére esik, így november 5-én két komlói előadással is tisztelegnek az 1982-es színházalapítás előtt.

Mint azt Fajcsi Ferenctől, a komlói Súgólyuk Színház rendezőjétől, a KASZT házigazdájától megtudtuk, a meghirdetett versenyprogramhoz képest annyi a változás, hogy a Romániából, Érmihályfalváról várt színjátszó kör szerdán délelőtt lemondta a részvételt, tekintettel a járványhelyzetre. Érkezik azonban amatőr társulat Bajáról, Székesfehérvárról, Körmendről, off-programként pedig profi színházi előadásokat is láthat a közönség a négy nap során. A Forrás Színház több darabot mutat be, vasárnap este pedig, a fesztivál zárásaként, és a komlói Színház és Hangversenyterem megnyitásának 39. évfordulója alkalmából, a díjkiosztót követően, a Soproni Petőfi Színház Ördögölő Józsiás című díszelőadását láthatja a közönség.

Előzetes regisztrációval ingyenesen nézhetők a darabok

Színvonalas off-programok is kísérik a rendezvényt: pénteken este például a Varga Gábor Jazz Trio lép fel, szombaton délután pedig a Gipsy Rock Band szórakoztatja a zeneszerető közönséget a Közösségek Házában. A nagykoncertet a Városi Sportközpontban tartják: Szulák Andrea és a Stúdió 11 zenekar lép fel szombat este fél kilenckor.

A fesztivál valamennyi programja, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, ezúttal is ingyenes, szükséges azonban az előzetes regisztráció, amelyet a komlói színház telefonszámán vagy a színház pénztárában személyesen lehet megtenni.

A Közösségek Házában koncerteznek

Az idei fesztiválnak nemcsak az időpontja, de a helyszínei is eltérnek a korábban megszokottól: mint ismeretes, a komlói színház környékén nagyszabású beruházások – a 48-as tér rehabilitációja, valamint a Kaptár-projekt – zajlanak, ezen kívül a novemberi időjárás se alkalmas a szabadtéri rendezvények megtartására. Ezért a kisebb koncerteknek és szakmai beszélgetéseknek a Közösségek Háza ad helyet, és a nagykoncertet is fedett helyen tartják.

A legtöbb előadást megtekintő nézők között színházlátogatással egybekötött soproni wellnesshétvégét sorsolnak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!