Pogányban landoltak

2024.03.26. 13:49

Megérkezett az első menetrend szerinti repülőjárat - videó és galéria

A Pécs-Pogányi Repülőtér kilátóteraszán március 26-án délelőtt háromnegyed 11-kor már izgatott tömeg várta, hogy mikor pillanthatja meg végre a Universal Air légitársaság propelleres gépét. Az első menetrend szerinti járat Máltáról érkezett, 11 óra után néhány perccel landolt is a reptér kifutópályáján.

Tóth Viktória

A tűzoltók vízsugárral üdvözölték a beguruló gépet, majd néhány perc után kiszálltak az utasok. Sokan közülük fotókat is készítettek a nem mindennapi pillanatról. A hangulatot fokozta a helyszínen a PTE Brass Band, akik Korda György Reptér című dalát játszották el. A terminálban torta, pezsgő és harapnivaló várta az utasokat. Papp Iván Levente is az érkezők között volt, a leszállás után osztotta meg velünk tapasztalatait.

reptér
Reptér: Pécs érdekes látványt nyújt az égből.
Fotó: LP

– Pécsi vagyok, de Máltán is éltem egy évet, mindkét helyhez nagyon szoros szálak fűznek. Jelenleg Varsóban lakom és csak ezért mentem Máltára, hogy visszajöhessek onnan Pécsre. Most láttam először Pécset így fentről, ez teljesen szürreális, kicsit éteri élmény volt. Nagyon örülök, hogy ezt megtapasztalhattam, és ezen az első járaton utazhattam 

– fogalmazott a férfi. 

– Máltán egy borús volt az idő, úgyhogy a felszállás kicsit zötykölődős volt, de nekem tetszett. Most ültem először ilyen propelleres gépen és egész jó, családias volt a hangulat. Mindenkinek ajánlom, a máltai barátaimnak is javasoltam, hogy jöjjenek el Pécsre ezzel a géppel.

Részletek a reptérről

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a társaság Máltára, Münchenbe és Korfura indít repülőjáratokat a baranyai légikikötőből. A most megérkezett kisgép a technikai szünet után délben indult is tovább Münchenbe. A repülési idő Münchenbe nagyjából 1 óra 20 perc Máltára pedig 2 óra 20 perc.

A reptér parkolójában már ott volt a Tüke Busz Zrt. autóbusza, mely minden kedden és pénteken, az induló és érkező repülők menetrendjéhez igazodva közlekedik Pécs Főpályaudvarról a Pécs-Pogányi repülőtérre. A közvetlen reptéri autóbuszokat díjmentesen lehet igénybe venni, a csomagok szállítása is térítésmentes. A repülőtéren a parkolás ingyenes. A jegyfoglalással kapcsolatos információk és a pontos menetrend a reptér honlapján érhető el. Eszerint Korfura június 5-től indulnak (és érkeznek onnan) járatok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában