Korfu is esélyes később

2024.02.06. 11:57

Repülővel Pécsről: Münchent és Máltát jelentették be (galéria)

A Universal Air légitársaság Máltára és Münchenbe indít repülőjáratokat a jövőben Pécs-pogányi repülőtérről és a későbbiekben Korfu is szerepelhet a baranyai légikikötőből elérhető desztinációk között – hangzott el a helyszínen tartott keddi sajtótájékoztatón.

Balikó Gergely

Fotó: Laufer László

Simon Cook, a 2015-ben alapított, máltai központtal működő, Európában és a mediterrán térségben repülő légitársaság ügyvezetője közölte: járataikhoz a Dash 8 Q-400-as, 78 üléses légcsavaros regionális utasszállító repülőgépeket fogják használni. A repülési idő Münchenbe 1 óra 20 perc, Máltára 2 óra 20 perc lesz. A check in indulás előtt 90 perccel kezdődik és 30 perccel zárul. Tájékoztatása szerint jegyeket napokon belül közvetlenül a légitársaságtól lehet vásárolni, később pedig helyi utazási irodákban is kaphatóak lesznek.

 

A sajtótájékoztatón az nem hangzott el, hogy pontosan mikor és milyen gyakorisággal indulnak a most bejelentett járatok. A jegyárakra vonatkozó kérdésre Simon Cook csupán annyit válaszolt, hogy kétféle – üzleti és turista – jegyárszabást fognak alkalmazni. Az ügyvezető reményei szerint májusban további járatokat jelenthetnek be, amely úticélok között Korfut említette.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere az eseményen arról beszélt, hogy 12 év után újra charterjárat indul pogányi reptérről és 18 év után ismét lesz menetrend szerinti járatkapcsolat a baranyai megyeszékhelyről. Ezzel Pécs újra bekapcsolódik a nemzetközi légi vérkeringésbe 

– mondta.

A polgármester a müncheni járat indítását a többi között azzal indokolta, hogy a térségbe látogató turisták jelentős része Dél-Németországból érkezik, a város legjelentősebb üzleti kapcsolatai is ehhez a német régióhoz kötődnek. A PTE külföldi hallgatói közül Németországból érkeznek a legtöbben. Kitért arra is, hogy a reptér elérhető lesz a Tüke Busz járataival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!