Ez ma Pécs

2024.04.17. 07:00

Bárkit, bárhogyan elérhet a baloldali lejáratóhenger

A baloldali önkormányzat első embere a 2019-es kampányban még a közbeszéd megtisztítását ígérte, de egyik első lépéseként egy zöldaktivista hölgyet, Vicze Csillát támadta meg véleménye miatt. Péterffy Attila luxusügyvéd köre azóta sem tud leállni, a napokban újabb lejáratást indítottak.

Bóka Máté Ciprián

Miközben Péterffy Attila pécsi polgármester idején 16 milliárdra nőtt a város adósságállománya, ami 2048-ig terheli meg a pécsiek kasszáját, addig a polgármester luxusügyvédje, Bodnár Imre által vezetett Pécs Jövőjéért Egyesület szórólapokon támadja a nemzeti oldal képviselőit, akik jelenleg nincsenek is hatalmon. Mint az közismert, Péterffyék csődbiztosnak nevezik azokat a szakembereket, akik 2018-ban érkeztek az önkormányzathoz, amikor a kormányzat visszatérítendő támogatást nyújtott Pécsnek. A jelenlegi városvezetők regnálása alatt azonban továbbra sem távoztak a Magyar Államkincstár szakemberei, holott már négy esztendeje a kezükben vannak a kasszakulcsok. Éppen ezért vélekednek a nemzeti oldalon, hogy a baloldaliak folyamatosan csődben tartják a várost, amit mutat a már említett 16 milliárdosra duzzasztott hitelállomány is. 

Péterffy, lejáratás, Bodnár
Péterffy Attila luxusügyvéd köre nem tud leállni, a napokban újabb lejáratást indítottak
Fotó: Löffler Péter

Péterffy jogerősen elbukta

Mindenesetre a baloldaliak a legjobb védekezés a támadás elvét követve indítottak lejáratást a témában, ami egyébként sem új keletű. Korábban az MSZP-DK-s helyi lapokban támadták meg azokat a baloldali politikusokat, akikkel annak idején még együtt indultak a választáson, ám a korábbi ígéretek betartását kérték számon Péterffyn. Mellettük magánszemélyeket, az őket kritikával illető újságírókat sem kímélték. A támadások Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője elleni bírósági eljárásban csúcsosodtak ki, mert az aktivista határozott véleményt fogalmazott meg Péterffy Attiláról, akinek vezérigazgatói regnálása alatt hárommillió tonna fát égettek el a pécsi erőmű kazánjaiban. A pert Péterffy jogerősen elbukta. 

A hatalmukért remegnek

A legfrissebb baloldali szórólapos lejáratásra a pécsi Fidesz-frakció úgy reagált, "még el sem kezdődött a júniusi önkormányzati választás kampánya, a jelenlegi – hatalmáért remegő – baloldali városvezetés aljas eszközöket bevetve hazugságokkal vádolja a pécsi polgári szövetséget és annak polgármester-jelöltjét". 

–  Péterffy és csapata  láthatóan megijedt a Csizmadia Péter pécsi polgármesterjelölt által indított Pécs-konzultáció sikerétől és Péterffy jelölőszervezete, a magát függetlennek mondó, valójában azonban gyurcsányista, álcivil Pécs Jövőjéért Egyesület hazug, lejárató szórólap terjesztésébe kezdett városszerte, hogy eltereljék a figyelmet az öt éve működő gyurcsányi pénzszivattyúról. Az elmúlt öt évben botrányoktól volt hangos a városháza. Immár a hatodik rendőrségi nyomozás indult meg a baloldali vezetés sorozatos mutyijai miatt. Befektetőellenességükkel pedig a pécsiek gyarapodását veszélyeztetik 

– közölték.  

Az alpolgármestere bukta a cégeket

Érdekesség, hogy Péterffy alpolgármesterét, az előző választás alatt kampányfőnöki posztot ellátó Nyőgéri Lajost jogerősen bűnösnek mondta ki, és egy év próbára bocsátotta a Szekszárdi Járásbíróság, amiért valótlan tartalmú szórólapokat terjesztett az előző fideszes polgármesterről. Az MSZP-s Nyőgéri egyébként több céget is bedöntött, el is tiltották a cégvezetéstől,  még gazdasági bizottsági elnöknek sem tartotta alkalmasnak saját koalíciója, de Péterffy fű alatt, a pandémia idején kinevezte egy több tízmilliárdos költségvetésű város alpolgármesterének. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!