Családi program

2024.04.17. 15:29

A Retro Könyvvásár is kitelepül a Föld Napja programjaira a Tettyén

Április 22-e a Föld Napja, amelyet összesen 175 országban tartanak meg. Magyarország ezen jeles nap megtartásához 1990-ben csatlakozott, és azóta töretlenül minden évben országszerte programokkal készülnek különböző szervezetek. Az események célja, hogy felhívják a figyelmet a természeti értékekre, valamint a környezetvédelem fontosságára.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Pécsen a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága ezen alkalomból egy hamisítatlan családi forgataggal készül a Tettye téren.

Az eseményre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak, hiszen a színes programok között mindenki megtalálja a kedvére valót. Lesznek koncertek, előadások, ügyességi játékok, idegenvezetések a Pintér-Kert Arborétumban, valamint a Retro Könyvvásár és Olvasóliget is kitelepül a helyszínre, akik kínálatában több természettudományokkal és természetvédelemmel kapcsolatos köteteket találhatnak majd, de ugyanúgy beszerezhető lesz mesekönyv, krimi és romantikus irodalom is. De az olvasóliget részét képezi egy kis kézműves sarok is, ahol a gyermekkönyvtárosok a Zöld Könyvtár jegyében kreatív foglalkozásra várják az érdeklődőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában