Mindennapi életre

2021.02.11. 18:04

Meghirdették a Vodafone Digitális Díj pályázatot

A 15 millió forint összdíjazású pályázatra három kategóriában, április 20-áig lehet jelentkezni.

Forrás: Shutterstock

A 2021. évi Vodafone Digitális Díj meghirdetéséről tartott online sajtótájékoztatón Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára, a zsűri elnöke kiemelte, hogy a meghirdetett témakörök – a digitális egészségügy, a digitális oktatás, valamint a bolygónk és fenntarthatóság – rendkívül aktuálisak, és a járványhelyzet miatt mindenkit érintenek.

Az ITM helyettes államtitkára rámutatott arra, hogy az Európai Unió a digitalizáció mellett a klímavédelemre, a fenntarthatóságra jelentős forrásokat fordít majd a jövőben, és Magyarország is komoly lépéseket tesz ezen a területen.

A pályázóktól azt várják, hogy olyan megoldásokkal mutassák be

a digitalizáció hasznosságát, amelyek segíthetik, jobbá, hatékonyabbá tehetik a mindennapi életet.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója videoüzenetében kiemelte, hogy a világjárvány hatására a telekommunikáció, a technológia minden korábbinál fontosabb szerepet tölt be. A most zajló változások lehetőséget adnak arra, hogy jobb, fenntarthatóbb digitális világ alakuljon ki.

Orbán Anita, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, az igazgatóság tagja elmondta, a díj népszerűsége bizonyítja jogosultságát, az elmúlt két év pályázataira mintegy 300 jelentkezés érkezett. Az innovációs versenyen bárki részt vehet a meghirdetett témákban már működő, de fejlesztendő projekttel, vagy bevezetés előtt álló digitális megoldással.

A digitális oktatás kategóriában olyan pályamunkákkal lehet pályázni, amelyek

a technológia segítségével könnyebbé, hatékonyabbá vagy élményszerűbbé teszik a tanulást, az oktatást a diákok, a pedagógusok vagy a szülők számára.

A digitális egészségügy kategóriában olyan megoldásokat vár a kiíró, amelyek a technológia segítségével hozzájárulnak az egészségügyi ellátás hatékonyabbá tételéhez, vagy támogatják a digitális eszközök használatának népszerűségét az egészségügyi szektorban.

A bolygónk és fenntarthatóság kategóriában olyan innovatív, digitális megoldásokat lehet beadni, amelyek hozzájárulnak a környezettudatosság széleskörű elterjesztéséhez, a környezet megóvásához.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában