rali

2019.03.14. 12:00

Felélednek az autók, elrajtol a szezon

A hétvégén, azaz március 15–16-án az orfűi tó partján újra felélednek az autók, hiszen a Pannonklinika Teszt Rallye 2019 versennyel elindul az idei raliszezon. A hosszú hétvégére való tekintettel és az érintettek kérésének megfelelően péntek-szombatra került az esemény.

Szabó D.

A program felépítése változatlan: akinek szüksége van rá, annak pénteken Orfűn MNASZ-gépkönyvezés – minden indulónak –, aztán adminisztratív és technikai átvétel, majd pályabejárás és este versenyzői eligazítás rajtszámosztással a Rácz tanyán kialakított versenyirodán, szombaton pedig reggeltől estig verseny. Az idei évben is irányonként három, azaz összesen hat gyorsasági szakasz megrendezését tűzték ki célul a szervezők.

– Az eddig beérkezett nevezések alapján ismét színes lesz a paletta, ugyanis a legkisebbektől a legnagyobbakig minden és mindenki megtalálható lesz Orfűn – mondta Markó Tibor, a verseny egyik rendezője. – Természetesen várjuk a régióban eddig is érdekelt Rallye3 versenyzők javát, sok ladás párossal. Ugyanakkor örülök, hogy az ORB/ORC-élmezőnyből is lesz autó és versenyző is, sőt, bajnok is! Akik WRC-t, R5-ös autót szeretnének látni, azok sem fognak csalódni.

A szervezők egyben felhívják az Orfű felé közlekedőket, hogy útlezárásra kell számítani a hétvégén.

Útlezárás

Orfűi strand – Kossuth L. u. – Orfű-tető – Abaliget – Orfű, Dollár u. – strandparkoló (Március 16., szombat 06.00–19.30.) Az útlezárás ideje alatt a DDKK menetrend szerinti járatai kerülő úton közlekednek, és Orfű települése Magyarhertelend felől zavartalanul elérhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!