Készülnek az NB III.-ra

2022.07.04. 19:20

Három mohácsról érkezővel vágott bele a PEAC (GALÉRIA)

Elkezdte felkészülését az immár harmadosztályra tréningező PEAC labdarúgócsapata is Lőrinc Antal irányításával. Az első közös edzésen még egy bő keret vett részt, amelyben még lesznek változások

Radnai Balázs

Fotó: Löffler Péter

Hétfőn délután megkezdték a felkészülést az NB III.-as bajnokságra a PEAC labdarúgói. A Várkői stadionban tartott első tréningen huszonkilenc játékos kezdte meg a munkát Lőrinc Antal vezetésével, a tervek szerint közülük áll majd össze az a huszonkét-huszonnégy fős játékoskeret, amellyel a csapat nekivág majd a soron következő idénynek.

A korábban bejelentett öt igazolás (Pacéka Norbert, Tóth Márk, Temesvári Máté, Nagy Máté és Szabó Zalán) mellett további három új labdarúgó is megjelent az első tréningen. Fazakas Andrástól, a PEAC szakosztály vezetőjétől megtudtuk, hogy az újoncok, vagyis Forró Attila, Bischoff Marcell és Bohata Ádám egyaránt a harmadik vonalból tavaly kiesett Mohács csapatától érkeztek.

A PMFC-vel kötött megállapodás értelmében az ott kiöregedő, egyetemen tanuló vagy egyetemre jelentkezett játékosok is a keret részét képezik majd. Ennek szellemében három húszéves labdarúgó (Archie Hawkins, Kása Benedek és Szücs Bálint, illetve négy tizenkilenc esztendős játékos (Than Olivér, Bozóki Máté, Horváth Marcell és Molnár Csongor) is a PEAC csapatánál kezdi meg a felkészülést a szezonra.

– Természetesen a szabályoknak megfelelően négy középiskolás játékosunk is lesz, közülük ketten már most velünk gyakorolnak, de előrehaladott megbeszélések vannak még további két fiatallal – árulta el Fazakas András.

Akik a felkészülés során nem férnek majd be a végleges játékkeretbe, azok a megye I-ben szereplő csapat keretében folytathatják majd, de Fazakas András elmondása szerint tervben szerepel az is, hogy a megyei III. osztályban elindítsák a PEAC III-at.

Akik kíváncsiak az új igazolásokra, szombaton 11 órakor, a Várkői stadionban a Majos ellen láthatják pályára lépni a csapatot, az első nyári edzőmérkőzésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!