Adományok

2019.12.13. 07:00

Baranyában is gőzerővel dolgozik a Mikulásgyár, úton a cipősdobozok

Átadta a Magyar Posta Mikulása az elmúlt hetekben a baranyai postákon a Mikulásgyárnak címezve feladott, rászorulóknak szánt, ajándékokkal teli cipősdobozokat a Magyar Vöröskeresztnek – minden adomány célba ér még az ünnepek előtt.

W. K.

Úton vannak a céljuk felé a rászoruló családok gyermekei számára összeállított, ajándékokkal teli cipősdobozok: a Mikulásgyár címére Baranyában feladott csomagokat tegnap vette át a Magyar Posta Mikulásától Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya megyei szervezetének igazgatója Pécsett, az Indóház téri posta udvarán.

Másfél évtizedes hagyomány, hogy a Mikulásgyár az adventi időszakban jótékonysági akciót indít – bárki összeállíthatja a felajánlásokat egy-egy dobozba, amelyek egy szegénységben élő család számára hasznosak lehetnek. Elsősorban tartós élelmiszerek, édességek, tisztálkodási szerek, könyvek, játékok, jó állapotú ruhák kerülnek a dobozokba.

A baranyai postákon feladott, Mikulásgyárnak címzett adományok a Vöröskereszt pécsi, Dobó István utcai székházában landolnak, ahol szortírozzák őket, majd megyeszerte, ünnepélyes keretek között osztják szét a rászorulók között.

Tegnap az első, közel 50 cipősdobozt vette át a Vöröskereszt baranyai igazgatója a Mikulástól, de várható még a postától szállítmány – évente 100-120 csomag érkezik ezen a csatornán keresztül a szervezethez. Ezen kívül idén 17 Zöld Óvoda gyűjtésének köszönhetően összesen 680 csomag gyűlt össze – ezek a dobozok is már készen állnak arra, hogy eljussanak a rászoruló családokhoz. Udvaros Renáta kiemelte, a tapasztalat azt mutatja, hogy évről évre egyre többen adakoznak, folyamatosan növekszik az emberek szociális érzékenysége, egyre többen vannak, akik segíteni szeretnének.

A Magyar Vöröskereszt a tavalyi évben országosan több mint 2000 önkéntes segítségével 117 873 kg adománnyal támogatott 8635 nélkülöző családot a karácsonyi időszakban.

Sokan már meg is kapták az ajándékot

Mint arról beszámoltunk, több mint öt tonna tartós élelmiszer­adomány gyűlt össze Baranyában a Magyar Vöröskereszt múlt hétvégi, kétnapos karitatív akciója során. A megyében hét hipermarketben várták a felajánlásokat – idén a tavalyinál csaknem ezer kilóval több, összesen 5244 kg tartós élelmiszer gyűlt össze, 1688 adományozótól. Többek közt konzervek, étolaj, rizs, liszt, cukor, tésztafélék, szárazbab, lencse, amivel a legtöbben segítettek. A Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei által összeállított csomagokat közel 500 baranyai családnak juttatják el még karácsony előtt – negyven család tegnap vehette át Pécsett, a Magyar Vöröskereszt baranyai szervezetének Dobó István utcai székházában az ajándékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!