Egyéb

2010.08.25. 14:14

Kényeztesse magát a vízi luxussal!

Vízi sodrás, családi csúszda, váll- és nyakmasszázs, pezsgőlapok - többek közt ezt kínálja az új Orfűi Aquapark.

BAMA

A Baranyai Élménykörút projekt elemei közül az Orfűi Aktív Víziturisztikai Központ, az Élménybirtok Bikal és a mecseknádasdi Rejtőzködő Borfalu már várja a látogatókat, és a tervek szerint még idén elkészül a Pécs-Orfű-Abaliget kerékpárút is. Az egyes elemek maradéktalanul kiegészítik, valamint összekötik egymást, ezáltal biztosítva komplex élményt az érdeklődőknek.

Baranya megye turisztikai kínálatában régóta fennálló hiányt tölt be az Orfűi Aquapark. Az 1,3 milliárdos létesítmény kínálatát tekintve említést kell tennünk a csúszdakomplexumról, mely 5 izgalmas csúszási lehetőséggel szórakoztatja a csobbanni vágyókat. A csúszdák mellett sportmedence és különböző élményelemek színesítik a szolgáltatások sorát. A vízi sodrás, a vízgombák, a családi csúszda, a váll- és nyakmasszázs, a pezsgőlapok, a fekvőlap valamint a jacuzzi minden korosztály igényeit kielégítik. Természetesen a kisgyerekes családokra is gondoltak az Orfűi Aquapark megvalósításakor. Jól belátható helyre került a gyermekmedence, mely különböző mélységekkel teszi lehetővé a biztonságos pancsolást.

A belépőjegyek megvásárlását követően bármelyik élményelem korlátlan ideig és alkalommal használható. A nem mindennapi, színvonalas szolgáltatások minden korosztálynak kitűnő szórakozási lehetőséget biztosítanak. A jegyárakból a Baranyai Élménykörút honlapján lehet tájékozódni.

A vízipark a hét minden napján 9.00-20.00 óra között várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat. A Baranya Megyei Önkormányzat kérésére, az Orfűi Aquapark megnyitását követően, 2010. augusztus 13-tól a Pannon Volán Zrt. sűrített menetrenddel biztosít eljutási lehetőséget Orfűre 2010. augusztus 31-ig.

Az Aquapark csábító tényezői után, most ejtsünk néhány szót Pannonia többi csillagáról is.

Szintén Orfűhöz kapcsolódik a Baranyai Élménykörút másik "vizes" eleme is. A projekt keretében megújult Orfűi Aktív Víziturisztikai Központban a vízisportok szerelmesei várják megszépült környezettel. A 160 milliós beruházás során átalakították a vízipart melletti csónakházat, új csónaktározó és pihenőház épült, valamint megújult a kikötő, így számtalan vizisportot, például vitorlázást, kajakozást, kenuzást vagy sárkányhajózást próbálhatnak ki a kalandos kedvű látogatók.

A közel 2 milliárd forintból megvalósult bikal Élménybirtok európai szinten is párját ritkító. A tavasszal elkészült Élménybirtok olyan témapark, mely a középkori mindennapokat, a városszerkezetet és az ehhez kapcsolódó foglalkozásokat, tevékenységeket szemlélteti. Mindezt látványos bemutatókkal színesíti, amelyek minden korosztály számára érdekes programot kínálnak. A kicsiket hétpróba várja, biztosítva a játszva tanulást.

A mecseknádasdi Rejtőzködő Borfalu a Mecsek borainak illatát és zamatát hivatott bemutatni, valamint a tradicionális bor- és pálinkakészítés rejtelmeibe kíván bevezetni. A létesítmény-együttes a borfogyasztással, a bortermeléssel kapcsolatban várja a látogatókat : a Mesterségek háza, a Bortrezor és a Mecseknádasdi Borászati Élménypark mind különleges körülményeket teremtenek eme nemes nedű megízlelésére.

A Baranyai Élménykörút projekt ötödik eleme a Pécs-Orfű-Abaliget kerékpárút, amely 20 km-es hosszával végre megvalósítja a környékbeli kerékpárosok álmát, biztonságos bicikliúton, kellemes környezetben hódolhatnak szenvedélyüknek. A kerékpárút az idei év végéig fog elkészülni.

A Baranya Megyei Önkormányzat koordinálásban megvalósuló "Baranyai Élménykörút" célja, hogy a Dél-Dunántúl kiemelkedő látványosságait fűzze fel egyetlen jól átgondolt koncepcióra. Az önmagukban is nagy érdeklődésre számot tartó elemeket egy komplex élményt biztosító körútba vonták össze, így valóban egyedülálló perspektíva kínálkozik a turizmus terén.

Amennyiben sikerült felkelteni érdeklődésüket, látogassanak el a www.baranyaielmenykorut.hu honlapra, ahol minden elemről találnak bővebb információt.

Ezek is érdekelhetik