Vb 2022

2022.11.24. 18:58

A végén potyogtak a gólok: Cristiano Ronaldo történelmet írt

Sokáig nem volt képes feltörni a ghánai reteszt a portugál válogatott a labdarúgó világbajnokság H-csoportjának 2. meccsén, azonban a 60. perc után nagyon beindultak az események.

K. B.

Keményen védekezett Ghána végig Portugália ellen, nem is nagyon koncentrált másra. Ez nem is ízlett igazán az európaiaknak, de így is közel járt Cristiano Ronaldo negyed óra után ahhoz, hogy megszerezze övéinek a vezetést, de fejese célt téveszett.

Persze a portugálok legnagyobb sztárjának nem ez volt az egyetlen lehetősége, de hol nem volt tökéletes a labda átvétel, és a kirontó Ati-Zigi hárítani tudott, vagy szabálytalanság előzte meg a találatát, amit így érvénytelenítettek.

Egészen a 65. percig várnia kellett ilyen körülmények között a gólra a szurkolóknak, ekkor is Cristiano Ronaldo mozdult be jól Joao Felix labdájára, s egy menteni igyekvő védő buktatta, így jöhetett a büntető, amit be is lőtt a sztár. Ezzel pedig ötödik világbajnokságán is szerzett gólt, amire még nem volt példa.

Az így támadni kényszerülő ghánaiak azonban váratlant húztak, s egy lövő próba után egyenílteni is sikerült nekik. Kudus lapos centerezésére érkezett Ayew az ötösre, s közelről nem hibázott.

A sokk azután csak ez után jött, hiszen egy mélységi indítást Baba elvétett, s így Joao Felix egyedül rohamozhatta Ati-Zigit, aki nem tudta hárítani lövését. Azonban itt nem volt vége az afrikaiak megpróbáltatásainak, hiszen két perccel később Rafael Leao első labdaérintéséből a kapujukba gurított baloldalról.

A végén még a szintén csereként beálló Bukari tudott szépíteni, s Cristiano Ronaldo gólörömével ünnepelt, el is szabadultak az indulatok.

Portugália–Ghána 3–2 (0–0)
Labdarúgó világbajnokság, H-csoport, 1. forduló. 
Portugália: Costa – Cancelo, Dias, Pereira, Guerreiro – Bernardo Silva (Palinha, 88.), Neves (R. Leao, 77.), Otavio (Carvalho, 56.) – Fernandes, C. Ronaldo (Ramos, 88.), Joao Felix (Joao Mario, 88.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos. 
Ghána: Ati-Zigi – Seidu (Lamptey, 66.), Amartey, Djiku, Salisu (Semenyo, 90+2.), Baba – Partey, Abdul Samed (Kyereh, 90+2.), Kudus (Bukari, 76.) – A. Ayew (J. Ayew, 77.), Williams. Szövetségi kapitány: Otto Addo.
Gólszerzők: C. Ronaldo (64. – büntetőből) J. Felix (78.), R. Leao (80.), ill. A. Ayew (73.), Bukari (89.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!