Vb 2022

2022.11.20. 10:06

Brazília mögött várható nagy csata a G-csoportban

Legtöbbünk számára talán nem a G-csoportban szerepelnek azok a csapatok, amelyek miatt leülünk majd a labdarúgó vb-t nézni, de Neymarék mindenképpen kitűnnek a kvartettből.

Kvanduk Bence

Neymar most Batman vagy Joker lesz?

Fotó: AFP

A G-csoportban a braziloktól várhatunk parádét, azonban az ő dolgukat is komolyan megnehezítheti a feszesen, keményen védekező Svájc, Szerbia, Kamerun hármas.

A csoport programja

November 24.: Svájc-Kamerun 11.00, Brazília-Szerbia 20.00
November 28.: Kamerun-Szerbia 11.00, Brazília-Svájc 17.00
December 2.: Kamerun-Brazília, Szerbia-Svájc 20.00

Svájc

Svájc képes bárkinek a megállítására, ugyanakkor a gólszerzés nem az igazi erőssége. Azonban ha sikerül vezetést szereznie, akkor még a brazilok életét is komolyan megkeserítheti. A kérdés csak az, hogy idén ez elég lesz-e ahhoz, hogy a kieséses szakaszban is megmutathassa magát. 

Nico Elvedi, Noah Okafor, Fabian Rieder, Christian Fassnacht, Michel Aebischer és Djibril Sow is nagy erőkkel készült
Fotós: AFP

Kapusok: Gregor Kobel (Borussia Dortmund), Yann Sommer (Mönchengladbach), Jonas Omlin (Montpellier), Philipp Köhn (Salzburg)

Védők: Manuel Akanji (Manchester City), Eray Cömert (Valencia), Nico Elvedi (Mönchengladbach), Fabian Schär (Newcastle), Silvan Widmer (Mainz), Ricardo Rodriguez (Torino), Edimilson Fernandes (Mainz)

Középpályások: Michel Aebischer (Bologna), Xherdan Shaqiri (Chicago Fire), Renato Steffen (Lugano), Granit Xhaka (Arsenal), Denis Zakaria (Chelsea), Fabian Frei (Basel), Remo Freuler (Nottingham Forest), Noah Okafor (Salzburg), Fabian Rieder (Young Boys), Ardon Jashari (Luzern)

Támadók: Breel Embolo (Monaco), Ruben Vargas (Augsburg), Djibril Sow (Eintracht Frankfurt), Haris Seferovic (Galatasaray), Christian Fassnacht (Young Boys)

Szerbia

A szerbek szintén a kiválóan védekező csaptok közé tartozik, így nagyon nehéz lesz ellenük a gólszerzés, s a Tadic-Vlahovic tandem a másik oldalon nem életbiztosítás az ellenfelek számára. Azonban kérdés, őket mennyire tudják kiszolgálni a társak a legjobbak ellen. 

Dusan Vlahovicék is készen állnak Fotós: AFP

Kapusok: Marko Dmitrovic (Sevilla), Predrag Rajkovic (Real Mallorca), Vanja Milinkovic-Savic (Torino)

Védők: Stefan Mitrovic (Getafe), Nikola Milenkovic (Fiorentina), Strahinja Pavlovic (Salzburg), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Filip Mladenovic (Legia Warszava), Strahinja Erakovic (Crvena zvezda), Srdjan Babic (Almería)

Középpályások: Nemanja Gudelj (Sevilla), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Sasa Lukic (Torino), Marko Grujic (Porto), Filip Kostic (Juventus), Uros Racic (Braga), Nemanja Maksimovic (Getafe), Ivan Ilic (Hellas Verona), Andrija Zivkovic (PAOK), Darko Lazovic (Hellas Verona)

Támadók: Dusan Tadic (Ajax Amsterdam), Aleksandar Mitrovic (Fulham), Dusan Vlahovic (Juventus), Filip Duricic (Sassuolo), Luka Jovic (Fiorentina), Nemanja Radonjic (Torino)

Brazília

Brazíliát mindig a világbajnokság esélyesei közt kell számon tartani, s ez most sincs másképpen. Az biztos, hogy a gárda minden téren kiemelkedik ebből a csoportból, így az is meglepő lenne, ha nem elsőként jutna tovább. Ehhez viszont az kell, hogy a brutálisan erős támadószekció levegye a védők válláról a terhet. Persze az is kérdés, hogy Neymar most melyik arcát mutatja, azt amelyikkel a csapat egyértelműen legjobbja lesz, vagy azt amikor nem a labdarúgó képességeivel hívja fel magára a figyelmet. Ráadásul ennyi remek gólszerző között nehéz lesz majd megtalálni az egyensúlyt, s azt hogy mindenki egoja ki legyen szolgálva. Brazília, ha a játékosok egymással fognak kakaskodni a reflektorfényért, saját maga legnagyobb ellensége lehet.

A brazil tréningek jó hangulatban teltek Fotós: AFP

Kapusok: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

Védők: Bremer (Juventus), Dani Alves (UNAM), Danilo (Juventus), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Eder Militao (Real Madrid), Thiago Silva (Chelsea), Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Sevilla)

Középpályások: Casemiro (Manchester United), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Bruno Guimarăes (Newcastle), Lucas Paquetá (West Ham), Everton Ribeiro (Flamengo)

Támadók: Antony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar (Paris Saint-Germain), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham Hotspur), Rodrygo (Real Madrid), Vinícius Junior (Real Madrid)

Kamerun

Az afrikai csapatokat könnyű a fekete lovak közé sorolni, hiszen általában képesek a jó szereplésre, de Kamerunnak nagyon meg kell harcolnia majd a pontokért, még akkor is, ha a bayernes Choupo-Moting ugynazt a remek formáját mutatja, mint az idény eddigi részében. Azonban még akkor is nehéz lesz ezt a csapatot tovább húznia a folytatásra.

Eric Maxim Choupo-Motingot szeretnék elkapni majd a védők Fotós: AFP

Kapusok: Devis Epassy (Abha Klub), Simon Ngapandouetnbu (Olympique Marseille), André Onana (Internazionale).

Védők: Jean-Charles Castelletto (Nantes), Enzo Ebosse (Udinese), Collins Fai (Al-Taj FC), Olivier Mbaizo (Philadelphia Union), Nicolas Nkoulou (Arisz Szaloniki), Tolo Nouhou (Seattle Sounders), Christopher Wooh (Rennes).

Középpályások: Martin Hongla (Verona), Pierre Kunde (Olimpiakosz), Olivier Ntcham (Swansea City), Gaël Ondoua (Hannover 96), Samuel Oum Gouet (Mechelen), Andre-Frank Zambo Anguissa (Napoli).

Támadók: Vincent Aboubakar (Al Naszr), Christian Bassogog (Sanghaj Senhua), Eric-Maxim Choupo-Moting (Bayern München), Souaibou Marou (Coton Sport FC), Bryan Mbeumo (Brentford), Nicolas Moumi Ngamaleu (Young Boys), Jerome Ngom (Colombe), Georges-Kevin Nkoudou (Besiktas), Jean-Pierre Nsame (Young Boys), Karl Toko Ekambi (Olympique Lyon).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!