Vb 2022

2022.11.26. 18:56

Mbappé klasszisa döntött a francia-dánon

Gyűrte, gyötörte a francia válogatott a dánt a labdarúgó világbajnokság második körében, s amikor sikerült megtörnie kicsit, azonnal vissza is jött. Végül Mbappé a hajrában duplázott, amivel megnyerte a meccset övéinek.

K. B.

Fotó: AFP

Már az első percektől nyomott Dánia ellen a címvédő francia válogatott, ám Eriksenéknek legalább a védekezés ment ezen a meccsen. A 20. percben aztán jött egy egészen érdekes jelent, hiszen az egyértelmű gólhelyzetben kilépő Mbappét lerántotta Christensen, de a játékvezető csak sárgát adott a védőnek.

Az ezt követő szabadrúgásból Rabiot fejesét védte bravúrosan Schmeichel. Ez után Griezmannak is volt egy nagy helyzete, de lövése gyengére sikerült. A szünetre is maradt a 0–0.

A folytatásban az 57. percben Mbappé tüzelt tizenöt méterről, de Schmeichel ismét a helyén volt, majd percekkel később Griezmann vágott fölé egy ígéretes helyzetet. Nem sokat kellett azonban már várni a gólra. Egy bal oldali támadás végén kényszerítőzött Mbappé és Hernandez, majd előbbi a védők sűrűjében a kapu közepébe lőtt tizennégy méterről kissé balról.

A góltól azonban felébredt Dánia, és egy szögletet követően Christensen védhetetlenül a kapuba fejelt mindössze hét perccel később.

Onnantól aztán ismét Schmeichelen volt a sor, illetve védőin, hogy megóvják a dán kaput, hiszen többször is ki kellett segíteni a kapust, s a kapu torkából kivágni a labdát. A másik oldalon Braithwaite-nek volt egy hatalmas helyzete, de nem tudta kihasználni.

A hős Mbappé lett, aki egy jobb oldali beadást tudott méterekről a kapuba sodorni, s ezzel megnyerte a meccset övéinek. Griezmann lőtte be a kapu előterébe a labdát a találatot megelőzően.

Franciaország–Dánia 2–1 (0–0)
Labdarúgó világbajnokság, D-csoport, 2. forduló. Doha.
Franciaország: Lloris – Kounde, Varane (Konate, 75.), Upamecano, T. Hernandez – Tchouameni, Rabiot – Dembélé (Coman, 75.), Griezmann (Fofana, 90+3), Mbappé – Giroud (M. Thuram, 63.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.
Dánia: Schmeichel – Andersen, Christensen, Nelsson – Kristensen (Bah, 90+2.), Hojbjerg, Eriksen, Maehle – Lindstrom (Jensen, 85.), Cornelius (Braithwaite, a szünetben), Damsgaard (Dolberg, 73.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.
Gólszerző: Mbappé (61., 86.), ill. Christensen (68.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!