Friss hírek

2006.01.24. 16:08

Megtámadták az olimpiai lángot vivő sportolónőt

Anarchisták támadtak rá a téli olimpia lángjával futó Eleonora Berlanda olasz hosszútávfutóra az olaszországi Trentóban. Nem ez az első eset, hogy megpróbálják megakadályozni az olimpiai láng Torinóba jutását.

BAMA

Trentóban anarchistákból álló csoport vette körül hirtelen a sportolónőt, és kitépték a kezéből a fáklyát. A tetteseket hamarosan elfogta a rendőrség. "Annyira váratlanul ért a támadás, hogy hirtelen kiengedtem a kezemből a fáklyát. Kis híja volt, hogy nem szereztem égési sebeket. Fel vagyok háborodva, botrányos, hogy a béke jelképével így bánnak", mondta a futónő, aki csaknem sokkos állapotba került a durva incidenstől. Pedig ez nem az első eset volt. Eddig 38-szor támadtak rá a december 8-án Rómából útnak indított olimpiai lángra, illetve a fáklyavivő sportolókra. Az olasz kormány olimpiai megbízottja, a NOB-tag Mario Pescante szintén mélységes felháborodással reagált: "Ez valóban nagy szégyen. Lehet sokminden ellen tiltakozni, de a béke és a testvériség szimbólumát nem lehet meggyalázni."

Az akciókat globalizmusellenes, balos csoportok szervezik, mert így akarják kifejezésre juttatni ellenérzésüket amiatt, hogy a Coca Cola szponzorálja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot. A téli olimpia szervezői attól tartanak, hogy a februári versenyek alatt is folytatódni fognak a kellemetlen megmozdulások.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!