Friss hírek

2006.02.24. 19:01

Törvényesen két főigazgatója van a Pető Intézetnek?

A Nemzetközi Pető András Intézetben hónapok óta áldatlan állapotok uralkodnak. A mozgássérültek fővárosi nevelőképző és nevelőintézetének kuratóriuma tavaly júniusban elbocsátotta hivatalából a főigazgatónőt, Kozma Gyulánét, aki a döntés után a Munkaügyi Bírósághoz fordult.

D. Á.

A kuratórium eközben pályázatot írt ki a helyére, majd egy, a konduktorképzésben járatlan gyerekorvost, Makói Zitát hozta ki győztesnek. Az intézet Főiskolai Tanácsa nem fogadta el a döntést, súlyos törvényszegésekre hivatkozva. Levelet írtak Magyar Bálint oktatási miniszternek és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek is, az intézmény főigazgatójának megbízatását ugyanis a törvény értelmében a kormányfőnek is meg kell erősítenie.

Tegnapig a miniszterelnök válaszára várt mindkét fél. A döntés pedig megszületett: Gyurcsány Ferenc megerősítette pozíciójában Makói Zitát. Ám ugyancsak tegnap a Munkaügyi Bíróság is meghozta döntését. Szerintük törvénytelen volt a kuratórium lépése, így vissza kell helyezni állásába Kozma Gyulánét, a korábbi főigazgatót. Az intézet jogi képviselője valószínűleg a közigazgatási bírósághoz, és ezzel párhuzamosan az ügyészséghez és az Alkotmánybírósághoz is fordul majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!