Gazdaság

2007.08.29. 14:49

Interneten is árul jegyet a baranyai busztársaság

Az országban másodikként a Pannon Volán elindította a távolsági buszokra szóló jegyek internetes értékesítését - jelentették be a cég képviselői szerdai sajtótájékoztatójukon.

(nl)

A jegyrendelő szolgáltatás tesztüzemben már július óta működött, az utasok a cég honlapján keresztül külföldi és bizonyos belföldi járatokra is válthatnak jegyet. Az online rendelést 6 százalékos üzletpolitikai kedvezménnyel igyekeznek népszerűvé tenni, terveik szerint néhény éven belül az utasok negyede így váltaná meg a jegyét.

Balázs Dezső, a Pannon Volán Zrt. vezérigazgatója azt is közölte: húsz új buszt vásárolt a cég, összesen 620 millió forint értékben. – Társaságunk még ma is mintegy száz, 20 és 27 év közötti életkorú Ikarus 200-as autóbusszal rendelkezik. Elsősorban ennek tudható be, hogy a 330 darabos járműparkunk átlagéletkora 14 év fölötti. Ennek fiatalítását az öreg járművek fokozatos kivonása segítheti, ezt célozzák az idei beszerzéseink. A húsz új Credo autóbusz darabja több mint 31 millió forintba kerül.

A Pannon Volán rendelkezik az egyik legöregebb járműparkkal a hazai busztársaságok közül, a mostani beszerzés nyomán a buszok átlagéletkora 14 év alá csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!