Gazdaság

2007.08.14. 12:12

Nagyobb telken fogadja vendégeit az Igmándy-kúria

A domolosi Igmándy-kúria területének bővítése érdekében megvásárolta a szomszédos telket a város önkormányzata. A kúria területe így közel 5 ezer négyzetméterrel bővül.

K. E. (DN)

Teljes körű felújítása után idegenforgalmi, illetőleg közösségi célú hasznosítását készítik elő a kúriának. A hosszabb ideje funkció nélküli, elhagyatott épület felújítására a Szigetvári Városi Önkormányzat belügyminisztériumi, illetve megyei területfejlesztési forrásokból összesen 14,2 millió forint összegű támogatást nyert el.

A tervek szerint kisebb küldöttségek, testvérvárosi vendégcsoportok fogadására alkalmas vendégházat alakítanak ki a hosszú ideje üresen álló épületben, ugyanakkor a Becefa-Zsibót részönkormányzat területén élők számára közösségi találkozóhelyként is működik majd a ház.

Nem csak az épület külső homlokzatát, tetőzetét újítják fel, elvégzik a belső vakolási, festési, burkolási munkálatokat, kiépítik a korszerű gáz központi fűtést is. A cél, hogy az épület minél több szép építészeti elemét feltárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!