Gazdaság

2008.05.15. 08:10

Egyelőre nem drágul a buszjegy és a taxizás

Sem a Pannon Volán Zrt.-nél, sem pedig a pécsi Volán Taxinál nem egyelőre terveznek díjemelést - közölték a cégek illetékesei a csütörtöktől érvényes újabb üzemanyagár-emelkedések kapcsán.

BAMA

Mától újra drágább a benzin és gázolaj ára a kutakon. Habár sokan bíztak abban, hogy a kormány a jövedéki adó mérséklésével, vagy más lépésekkel megakadályozza az egyre vadabb üzemanyagárak további drágulását, ennek egyelőre semmi jele. A gázolaj kereken nyolc, a benzin literenkénti ára öt forinttal magasabb mától, így egyes kutakon a 95-ös benzin elérheti a 318-320 forintot is.

Balázs Dezsőt, a Pannon Volán Zrt. vezérigazgatóját arról kérdeztük, hogy számíthatnak-e az utasok drágulásra. A cégvezető leszögezte, a helyközi közlekedés tarifáinak meghatározása a Közlekedési Minisztérium hatásköre, így ők döntenek erről. Egyelőre nincs olyan információnk, miszerint a közeljövőben többet kellene fizetnünk a menetjegyekért. Annyi biztos azonban, hogy a Volán társaságoknál a kívülálló okok miatt – az üzemanyagár-emelkedés ennek számít – bekövetkező veszteséget a GKM-nek pótolnia kell. Kovács József, a pécsi Volán Taxi Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, egyelőre ők sem terveznek díjemelést, ám ha a benzinár valóban eléri, illetve meghaladja a 340 forintos árat – szakemberek szerint ugyanis erre akár fél éven belül sor kerülhet –, akkor ők is lépni fognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!