Gazdaság

2011.07.20. 18:54

Befektetővel tárgyal az Elcoteq

Amerikai nagybefektetővel tárgyal a finn cég, Krippl Zoltán szerint remény van arra, hogy létrejön az üzlet.

Kaszás E. (Dunántúli Napló)

Egy amerikai nagybefektetővel, a Platinum Equityvel tárgyal az Elcoteq a cég megmentéséről. A kaliforniai székhelyű üzleti partnerrel azért vették fel a kapcsolatot, hogy befektetése révén megmentse a nehéz anyagi helyzetbe jutott Elcoteq-et.

Mielőtt azonban megnyugtatóan rendeződött volna az elektronikai óriáscég helyzete, a hitelező bankok türelme elfogyott és érvényesítették jelzálogjogukat. Erre reagálva az Elcoteq fizetésképtelenséget jelentett.

Mint dr. Krippl Zoltántól, az Elcoteq Magyarország Kft. jogi és kommunikációs ügyekért felelős vezetőjétől megtudtuk, jelenleg végső fázisban van az elektronikai világcég átvilágítása, aminek ismeretében remény van arra, hogy belátható időn belül létrejön az üzlet a Platinummal.

----------------------------------------------------------------------------
A csőd hírére az Elcoteq sajtóközleményben is reagált - részletek itt!
----------------------------------------------------------------------------

Ez a pécsi gyár, illetve az itt dolgozó 2800 ember szempontjából azért sürgető, mert a csőd hírére az Elcoteq Magyarország Kft. számláit is zárolták. A termelés folyik a Szilva utcai gyárban, az emberek azonban aggódnak fizetéseikért.

Ennek kapcsán dr. Krippl Zoltán a Dunántúli Napló érdeklődésére elmondta, hogy a társaság alkalmazottai júliusi fizetéseiket időben megkapták, a következő bérkifizetés augusztus 10-én esedékes.

----------------------------------------------------------------------------
Az Elcoteq pécsi gyárával kapcsolatos híreinket itt találja egybegyűjtve!
----------------------------------------------------------------------------

A lábra kapott hírekre – miszerint sorba állnak a kifizetetlen beszállítók – reagálva az igazgató elmondta, hogy a pécsi gyár mindig határidőre teljesít. A számlák zárolása miatt valóban nem érkezett meg a szállítókhoz néhány átutalt tétel, az érintett partnereket tájékoztatták és egyeztetést kezdtek velük, részben már meg is történtek az átutalások.

A cég reményei szerint a befektető érkezése megnyugtató megoldást hoz a kifizetések és a bérek ügyében is.

Kaszás E. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!