Gazdaság

2011.07.11. 20:20

Hatszáznyolcvan főt is elküldhet az Elcoteq

A leépítés a jelenleg 2700-2800 főt foglalkoztató pécsi Elcoteq saját dolgozói állományát érinti. Az okokról a cég kommunikációs igazgatóját kérdeztük.

B. A. (Dunántúli Napló)

Hatszáznyolcvan fő csoportos létszámleépítését jelentette be a Munkaügyi Központnál a pécsi Elcoteq, amelynél jelenleg nagyjából 2700-2800 fő dolgozik.

A Dunántúli Napló kérdésére dr. Krippl Zoltán, a cég kommunikációs igazgatója elmondta, bíznak abban, hogy jóval kevesebb embertől kell végül megválniuk augusztus végétől, ám a csoportos leépítésekre vonatkozó szabályok miatt azt a számot adták le, melynél több embert nem küldenek el.

A leépítés a saját dolgozói állományt érinti – ma már egyébként is kevés náluk a munkaerő-kölcsönző cégen keresztül foglalkoztatott. A csúcsban 7000 ember dolgozott itt, tavaly is mintegy 3500 fő. A mostani leépítés oka, hogy egy megrendelőjüknek megszűnt az üzlete a világpiacon, abban csak kisebb részben játszik szerepet a piac szezonalitása.

Legutóbb egyébként 2010 decemberében röppent fel a tömeges leépítés híre az Elcoteq dolgozói körében - az aggodalom akkor alaptalannak bizonyult. A cég termelésében még a márciusi japán természeti- és atomkatasztrófa sem okozott fennakadást, annak ellenére, hogy japán beszállítótol kaptak alkatrészeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!