Gazdaság

2011.10.08. 10:12

Önkormányzati cégeknek mond fel Szigetváron az E.On

Felmondja a szolgáltatói megállapodást, és a jövőben ilyen módon nem kíván együttműködni az E.ON a szigetvári városi kórházat üzemeltető Sziget Med Kft.-vel, illetőleg a városi távfűtésért felelős Szigetvári Távhőszolgáltató Kft.-vel – tájékoztatta a Dunántúli Naplót az energetikai cég.

K. E. (Dunántúli Napló)

Az E.ON-tól kapott információ szerint a két társaság vezetése tegnap kapta kézhez az erről szóló hivatalos értesítést.

– Cégünk döntése mögött évek óta húzódó elszámolási vita van, amit eddig sem a cégvezetőkkel, sem pedig az önkormányzattal folytatott egyeztetés nem oldott fel. A két önkormányzati társaság tetemes adósságot halmozott fel a kifizetetlen villany- és gázszámlákkal, amelynek nagysága februárban elérte a 100 millió forintot, jelenleg 44 millió forinton áll. A küszöbön álló fűtési szezon előtt mindenképpen rendezni kívánjuk a helyzetet, hiszen a tartozások kiegyenlítése a kölcsönösen elfogadott szeptember 28-i határidőre sem teljesült. Az egészségügyi intézmény ellátását eddig nem korlátoztuk, de indítványoztuk, hogy az üzemeltető a szabad piacon keressen más szállítót magának – tájékoztatta a Dunántúli Naplót Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője.

Megkeresésünkre Kolovics János polgármester úgy nyilatkozott, hogy mindkét 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő cég esetében a város kezdeményezte a költségek ésszerűsítését, ezért új, a jelenleginél olcsóbb beszállítót keresve írtak ki közbeszerzést. A polgármester szerint erre reagált az E.ON a megállapodás felmondásával. A városvezető tudomása szerint a két önkormányzati cég vezetője nemcsak a költségek csökkentésére irányuló lépéseit tette meg, hanem október közepére és végére konkrét időpontokat határozott meg az E.ON felé fennálló tartozás kifizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!