Gazdaság

2011.12.05. 17:19

Leszámolnak a szeméttel, a rászorulók fát kapnak

Mint hírt adtunk róla, a kisváros 69 millió forintos állami támogatást nyert a Start-munkaprogram keretében, amiből mintegy 100 ember foglalkoztatása indul januártól. Mára már a program tartalmi elemei is összeálltak.

K. E. (Dunántúli Napló)

Januártól márciusig a téli átmeneti programban a szigetvári erdőket tisztítják ki a munkások, a korhadt fákat és letört ágakat átválogatják, majd ezt követően az összegyűlt fát a szociálisan rászorulók között kiosztják. Mint Kolovics János polgármester tájékoztatott, tavasztól kezdődik az illegális szemétlerakók felszámolása is. A városban több helyszínen is vannak ilyenek, amiket mindeddig nem sikerült megszüntetni. A mostani programban véglegesen eltüntetnék az ilyen lerakókat, ennek érdekében ellenőrzik is a területeket.

A polgármester kiemelte, hogy a pályázat harmadik eleme a belvízelvezető árkok rendbetétele, ez folyamatosan zajlik majd. A téli időszakban a burkoláshoz szükséges betonlapokat öntik ki a munkások, míg a jó idő beköszöntével kezdődik az árkok és műtárgyak tisztítása, a mederlapok lerakása. Úgy számolnak, hogy a szigetvári vízelvezető rendszerek legalább 40 százaléka kitisztulhat a kilenc hónap alatt. Szigetváron több utca is mélyen fekszik, nagy gond a belvíz.  

K. E. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!