Gazdaság

2013.10.15. 10:21

Villámcsődület köszönti a zöld távhőt Pécs főterén

November 15-én, kedden indul az első, teljesen megújuló energián alapuló távfűtési idény Pécsett, amire egy flashmob hívja fel délután a figyelmet.

BAMA

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Pannonpower erőműve Pécsett. A 2013-14-es fűtési szezon lesz az első, amelyben a város távhőellátása függetlenné válik a fosszilis energiahordozóktól. Erre egy rendhagyó flashmob hívja fel a helybéliek figyelmét.

100 szalmakalapos fiatal rajzolja fel egy impozáns élőképpel a "ZÖLD TÁVHŐ" feliratot a pécsi Széchenyi térre kedd délután négy órától. A látványos flashmob célja, hogy a Pannonpower felhívja a városlakók figyelmét arra, hogy október 15-ével új korszak kezdődik Pécs történetében.

November 15. a fűtési szezon hagyományos kezdete országszerte. Pécsett azonban az idén ennél jóval nagyobb jelentőséggel bír: a Pannonpower a nyáron üzembe állított második biomassza-tüzelésű blokknak köszönhetően a városi távfűtéshez szükséges hőt 100%-ban megújuló energiaforrásból fogja fedezni. A bálázható lágyszárú mezőgazdasági melléktermékekkel fűtött blokknak köszönhetően stratégiai tartalékká váltak a földgáz-tüzelésű kazánok, és jelentősen csökkent a város függése a fosszilis energiahordozóktól.

A blokk hivatalos avatóünnepségét novemberben tartja a Pannonpower, az új egység azonban már októbertől teljes kapacitással munkába áll, és hozzájárul a város hőellátásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!