Gazdaság

2014.02.26. 07:27

Felépült a Rovitex gyártóközpontja Pécsen

Befejeződött a napokban a legnagyobb magyarországi lakástextil-forgalmazó cég, a Rovitex gyártó- és logisztikai központjának építése Pécsen - közölte a társaság pénzügyi vezetője hétfőn az MTI érdeklődésére.

MTI

Szabó Márk elmondta: a Rovitex Homedeco Group anyavállalata, a Rovitex Hungária Kft. által megvalósított 700 millió forintos, ebből 190 millió forint európai uniós pályázati támogatást élvező fejlesztés eredményként felépült 4 ezer négyzetméteres ingatlanban logisztikai feladatokat látnak el, és tavasztól teljes kapacitással félkész, valamint kész függönyöket is gyártanak, csúcstechnikát képviselő berendezésekkel.

A Rovitex a gyártóközpont tavaly áprilisi alapkőletételekor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a beruházásnak köszönhetően a 85 embert alkalmazó cégcsoport 53-ról 70-re növeli hazai dolgozói számát, továbbá a vállalat gyorsasága, az általa előállított áruk minősége és a precizitás megfelelő versenyelőnyt biztosíthat a távol-keleti olcsó munkaerőn alapuló termékekkel szemben, s terveik szerint egész Európát ellátják majd a Pécsen készülő függönyökkel.

Az 1996-ban alakult magyar tulajdonú, pécsi központú, elsősorban lakástextil-gyártással, valamint nagykereskedelemmel foglalkozó Rovitex 22 országban értékesíti termékeit, hat európai államban képviselete is van. Saját márkája a Rovitex, a Galant Gardinen és négy éve a Gardénia is.

A cégcsoport 2012-ben az előző évit 8,4 százalékkal meghaladó, mintegy 2,46 milliárd, 2013-ban pedig mintegy 2,14 milliárd forint árbevételt ért el. Szabó Márk elmondta, hogy az idén növekedést várnak.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!