Nemzeti Galéria

2018.10.28. 12:53

Már több mint kétszázezren látták a jövő héten záró Frida Kahlo-kiállítást

A Magyar Nemzeti Galéria vasárnapi közleménye szerint a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo birtokában lévő remekművekre épülő, az életmű egészét átfogó tárlat az év legsikeresebb kiállítása Magyarországon.

Budapest, 2018. július 5. A Frida Kahlo mûveibõl rendezett, Remekmûvek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból címû kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában 2018. július 5-én, a sajtóbemutató napján. A tárlat július 7-tõl november 4-ig látható. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balogh Zoltán

Az egy hét múlva, november 4-én záró kiállítás az utolsó hétvégén, szombaton és vasárnap is hosszabbított nyitvatartással, este tíz óráig várja majd a látogatókat.

A 20. század „talán legmeghatározóbb” női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlat régi adósságot törleszt, hiszen a közönség már régóta várta a csak sok évvel halála után világhírűvé vált, ám azóta is töretlen népszerűségnek örvendő mexikói művész magyarországi bemutatkozását – olvasható a közleményben.

A festőnő születésének 111. évfordulóján megnyílt kiállításon 35 alkotás – 26 festmény és 9 rajz – látható. A tárlaton a művész védjegyévé vált önarcképei mellett szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék és szimbolikus tartalommal telített alkotások is.

Borítókép: Látogató a Frida Kahlo műveiből rendezett kiállításon a Magyar Nemzeti Galériában

MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában