Ország-világ

2020.09.12. 15:02

Gregor Bernadett: értünk senki nem tüntetett

A színésznő Facebook posztjában tette fel a kérdést a több századik Free SZFE-posztot látva, hogy vajon, akik őszinte hittel, lázadva tüntetnek, tisztában vannak-e bizonyos tényekkel.

Budapest, 2013. április 22. Gregor Bernadett színművész az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA Fotó

Fotó: Zih Zsolt

Az jár a fejemben a több századik Free SZFE-posztot látva, hogy vajon akik őszinte hittel, lázadva tüntetnek, tisztában vannak-e bizonyos tényekkel – írja Gregor Bernadett közösségi oldalán. A színésznő az egyetemen átélt megaláztatásait sorolta, majd hozzátette: értük, akkor senki sem tüntetett. Gregor Bernadett azt is elárulta, a mai napig gyomorgörcse van ha elmegy az egyetem épülete előtt – írja a Magyar Nemzet.

„1991-től 1995-ig voltam az intézmény hallgatója. Mi voltunk az első kísérleti osztály, a harmadik rostát egy hét kőkemény műhelymunka előzte meg. A döntő vizsgán a Mesél a bécsi erdő című darabból kellett jelenetet csinálni. Bikinire kellett vetkőzni és lezuhanyozni az öltözőben, így járultunk a vizsgabizottság elé. Vizes hajjal, álló mellbimbóval… Szerencsétlenségemre a csoportunkban több fiú volt, mint lány, ezért kétszer kellett eljátszanom a jelenetet. A kettő között dideregve ültem a vizsgabizottság mellett egy széken…” – emlékezett vissza megalázó egyetemi emlékeire Facebook-posztjában Gregor Bernadett. A színésznő feltette a kérdést a több századik Free SZFE-posztot látva, hogy vajon, akik őszinte hittel, lázadva tüntetnek, tisztában vannak-e bizonyos tényekkel.

Gregor Bernadett számos kellemetlen emléket megosztott, többek között azt is, hogy az első hét az Életem sötét foltja című gyakorlattal kezdődött. „El kellett mondani valamit magadról, amit szégyellsz és még talán senkinek nem mondtad el, ötféleképpen. Kihívsz valakit a színpadra, annak mondod, egyedül mondod az ott ülőknek, telefonbeszélgetésben mondod el, levélben és az ötödik, hogy leoltják a villanyt és a vak sötétben a legkínosabb kérdéseket teszik fel. 18–19 éves gyerekekről beszélünk” – utalt a színművészeti egyetem kegyetlen módszereire.

„Értünk senki nem vonult az utcára. Talán el sem mertük mondani otthon, mert elhittük, ez a képzés része és természetes” – írta Gregor. A színésznő azt is felidézte, hogy a csók-pofon gyakorlatok során valóságos csóknak és valóságos pofonnak kellett elcsattannia.

„Ezek az én tapasztalataim, nem másé. Ezt mindig vállaltam. A mai napig gyomorgörcsöm van, ha elmegyek az épület előtt. Értünk senki nem tüntetett. Ha ez most a gyerekeimmel történne, elmennék a legvégsőkig. Azért írtam le mindezt, mert ez is hozzátartozik az igazsághoz” – szögezte le a színésznő.

Borítókép: Gregor Bernadett színművész az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában 2013. április 22-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában