NB I

2023.12.17. 15:58

Döntetlennel zárult a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd felcsúti csatája

MW

Forrás: Facebook / Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület

A kiesés elkerüléséért küzdő Mezőkövesd 0-0-s döntetlent játszott a dobogóra hajtó Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

A kövesdiek ezzel elmozdultak a kiesést jelentő pozícióból és feljöttek tizediknek, ugyanakkor immár négy bajnoki óta nyeretlenek.

A felcsútiaknak ez volt hazai pályán az idénybeli hatodik döntetlenjük, és a téli szünetet a harmadik helyezett Fehérvártól két ponttal elmaradva, a negyedik pozícióban töltik.

Fegyelmezetten kezdte a mérkőzést mindkét csapat, támadásban a hazaiak voltak aktívabbak, de a kövesdi védelem jól végezte a dolgát és sikeresen igyekezett lelassítani a riválist. 

A vendégek olykor a saját tizenhatosuknál tömörülve, olykor pedig a labda megtartásával próbálták elvenni a Puskás Akadémia kedvét a játéktól, s ez a taktika a szünetig kifizetődőnek bizonyult, annyiban legalábbis mindenképp, hogy gól nélküli döntetlennel fejeződött be az első játékrész.

Fordulás után viszonylag hamar hármas cserével próbált frissíteni a felcsúti alakulaton Hornyák Zsolt vezetőedző, ennek nyomán adódott is egy nagyobb helyzet a hazaiak előtt, de Piscitelli kapus hárítani tudta a próbálkozást. A hajrához közeledve a labdát egyébként is többet birtokló Mezőkövesd vált veszélyesebbé, többet zajlott a játék a felcsúti térfélen, azonban a kapuba találni nem sikerült. A folytatásban és az utolsó percekben a Puskás Akadémia helyezte nyomás alá a kövesdi kaput, de csak lesgólig jutott, így végül pontosztozkodással zárult a 2023-as év utolsó bajnoki találkozója.

OTP Bank Liga, 17. forduló: Puskás Akadémia-Mezőkövesd Zsóry FC 0-0
Felcsút, v: Derdák
sárga lap: Colley (53.), illetve Cseke (22.)

Puskás Akadémia: Markek - Szolnoki (Puljic, 74.), Golla, Stronati, Ormonde-Ottewil - Maceiras, Favorov (Plsek, 59.) - Corbu, Levi (Soisalo, 59.), Nagy Zs. (Komáromi, 71.) - Colley (Gruber, 59.)

Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai K., Pillár, Beriasvili, Vajda - Cseke, Nagy G. - Molnár (Kojnok, 94.), Cseri (Nahirnij, 81.), Kállai Z. (Da. Babunski, 59.) - Drazic (Szalai J., 94.)

Könnyedén nyert a címvédő Ferencváros a kupagyőztes ZTE ellen

A címvédő Ferencváros a második félidőben három gólt szerezve tartotta otthon a három pontot a kupagyőztes Zalaegerszeggel szemben a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Sikerével a Konferencia-ligában a csoportból továbbjutott FTC egy pontra felzárkózott a listavezető Paks mögé a tabellán.

Hatalmas fölényben futballozott az FTC az első félidőben, számos nagy gólhelyzetet is kidolgozott, de vagy Dombó védett hatalmasat - mint például Lisztes ziccerénél a találkozó elején -, vagy a hazai támadók hibáztak.

Nem sokkal a fordulást követően megtört a jég, Lisztes értékesített egy kipattanót. A folytatásban is a zöld-fehérek rohamoztak, és a 76. percben Aanebe közeli találatával eldöntötték a három pont sorsát. A végeredményt a hajrában a csereként pályára lépő Ben Romdhane állította be.

OTP Bank Liga, 17. forduló: Ferencvárosi TC-Zalaegerszegi TE FC 3-0 (0-0)
Groupama Aréna, 7017 néző, v.: Káprály
gólszerzők: Lisztes (50.), Aaneba (76.), Ben Romdhane (86.)
sárga lap: Lisztes (89.), illetve Evangelou (40.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Civic, Cissé, Aaneba, Pászka - Besic (Baráth, 68.), Abu Fani (Gojak, 80.) - Zachariassen (Nguen, 90.), Marquinhos (Kehinde, 90.), Pesic (Ben Romdhane, 80.) - Lisztes

Zalaegerszegi TE FC: Dombó - Lesjak, Evangelou, Várkonyi, Medgyes - Sankovic - Mim (Ubochioma, 55.), Bedi, Szendrei (Szalay Sz., 55.), Sajbán - Németh D. (Croizet, 32.)

Döntetlen Kecskeméten 

A házigazda Kecskemét döntetlent játszott a Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnap kora délutáni mérkőzésén.

A vendégek így három, a hazaiak pedig négy forduló óta nyeretlenek.

A mély talajú pályán küzdelmes első félidőt láthatott a közönség. A hazaiak sokkal jobban alkalmazkodtak a körülményekhez, jóval többet birtokolták a labdát, de veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. A Debrecen a félidő derekán jött ki a szorításból - addig szinte csak a vendégek térfelén folyt a játék -, azonban sem akcióból, sem pontrúgásból nem sikerült gólszerzési lehetőséghez jutnia. Az álmos első játékrész egyperces ráadásában már szinte mindenki a szünetet jelző sípszóra várt, amikor Kusnyír jobb oldali beadása után Bárány Szécsi elé tolta a labdát, ő pedig középről, 11 méterről a kapuba bombázott.

A fordulást követően a korábbiakhoz képest aktívabban támadott a DVSC, többször el is jutott a kecskeméti kapuig, a befejezések azonban nem sikerültek.

 A hajrához közeledve a cserékkel felfrissített hazai csapat egy több zavart okozott a vendégek kapuja előtt, s össze is jött az egyenlítés: a négy hónapos kényszerpihenő után most visszatérő Banó-Szabó Bence remek mozdulattal továbbította a kapu bal alsó sarkába a labdát. A hátralévő időben mindkét fél hajtott a győztes gólért, de egyikük sem járt sikerrel, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

OTP Bank Liga, 17. forduló: Kecskeméti TE-Debreceni VSC 1-1 (0-1)
Kecskemét, Széktói Stadion, 2231  néző, v.: Zierkelbach
gólszerzők: Banó-Szabó (80.), illetve Szécsi (45+1.)
sárga lap: Leoni (74.), illetve Mojzis (73.), Szécsi (74.)

Kecskeméti TE: Varga B. - Szabó A., Belényesi, Szalai G. - Májer (Szűcs, 87.), Meszhi, Zsótér, Kiss B. (Banó-Szabó 75.), Zeke (Leoni, 61.) - Pálinkás (Tóth B., 61.), Horváth K.

Debreceni VSC: Megyeri - Kusnyír, Romancsuk, Dreskovic, Mojzis (Baranyai, 80.), Bévárdi (Ferenczi, 85.) - Loncar, Dzsudzsák (Tuboly, 85.), Ojediran - Szécsi, Bárány (Majdevac, 72.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában