Olimpiai felkészülés

2024.04.03. 09:26

Elhagyja mestere a világbajnok magyar úszót, de nem most

Michael Phelps korábbi mestere és Kós Hubert közös jövője egyelőre nem forog veszélyben.

MW

Az aranyérmes Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás eredményhirdetése után a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Bizonytalanná vált a legendás úszóedző, Bob Bowman és az ötkarikás játékokra készülő Kós Hubert közös jövője, mivel az egyetemi bajnoki cím megnyerése után a 23-szoros olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps egykori trénere.

A világbajnok magyar úszó azonban eloszlatta a kételyeket, azaz Párizsig mindenképpen folytatódik az együttműködés.

Távozott a világbajnok Kós Hubertet és Sárkány Zalánt is foglalkoztató Arizona State Sun Devils úszóprogramjától a legendás edző, Bob Bowman. Michael Phelps korábbi trénere múlt héten még története első egyetemi bajnoki címét ünnepelte a Sun Devils csapatával, ám ezt követően kiderült, hogy a rivális Texasi Egyetem sportigazgatója lesz – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Ezzel egyidejűleg kérdésessé vált az olimpiára készülő Kós Hubert további felkészülése is.

Aranyérem 200 méteren

Kós Hubert még 2022 augusztusában jelentette be, hogy Bowman irányításával az Arizona State Egyetemen készül majd többek között az franciák világsztárjával, a budapesti világbajnokságon 200 és 400 méter vegyesen is aranyérmes francia Léon Marchand-nal – olvasható az Origó oldalán. A váltás nagyon bejött a magyar úszónak, hiszen Bowman irányításával óriásit fejlődött és a fukuokai világbajnokságon 200 méter háton megnyerte pályafutása első világbajnoki címét, a párizsi olimpián pedig a versenyszám egyik legfőbb aranyesélyese lesz. A témával kapcsolatban az érintett magyar sportoló szerencsére megnyugtató választ adott.

Hubira vigyázni fog

Az amerikai edző bejelentése után pár nappal Kós Hubert elárulta, hogy a párizsi ötkarikás játékokig biztosan Bowman irányításával készül – írta meg a Magyar Nemzet.

Nincs változás, az olimpiáig Bobbal edzek, ez biztos. Jövő héten San Antonióban lesz verseny, aztán megyünk Coloradóba magaslati edzőtáborba. Utána lehet változás az eddigiekhez képest, hogy még visszajöhet-e ide Bob vagy már nem, és akkor esetleg Leon Marchand-nal másutt készülünk tovább. De tuti, hogy együtt maradunk, így hárman biztosan

– nyilatkozott Kós a Magyar Úszószövetség honlapjának. Hogy az olimpiát követően Kós Hubert sorsa miként alakul, azt most még lehetetlen megmondani, az amerikai média mindenesetre abban biztos, hogy Marchand követi Bowmant Texasba.

– Bob most ott van sajtótájékoztatón, szerdán jön vissza, utána tudok beszélni vele – mondta ennek kapcsán Kós, aki ugyanakkor megosztott egy sokatmondó részletet is a történtekről. Merthogy Bowman a csapatmeetingen esedékes bejelentés előtt egyedül Marchand-nal tudott váltani néhány szót az idő rövidsége miatt, viszont neki tett egy fontos megjegyzést: „Hubira is mindenképpen vigyázni fogok.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában