Felszolgál és még mosogat is a Megasztár

2020.10.18. 15:30

Tóth Vera élvezi a palkonyai életet, és Gabiék is ide készülnek

Nemcsak a neve ötletes a faluban a Palkonyhának, de a tartalma is. Esetenként a Megasztár-győztes Tóth Vera szolgálja fel az ételt, és olykor műsort is ad a vendégeknek. Az énekesnőt arról kérdeztük, mennyire érzi már magát baranyainak.

Mészáros B. Endre

20200825 Budapest Raktárkoncert Fotó: Markovics Gábor (MG) Ripost képen: Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra

Fotó: Markovics Gábor

– Milyen a viszonya Péccsel, és hogy került Palkonyára?

– Tíz éve foglalkozom komolyabban a borokkal, rengeteg borász barátom van, és amikor Pécsett lépek fel, mindig útba ejtem Villányt is. Ugyanakkor nekem itt nagyon bejön a Király utca a kicsit romkocsmás hangulatával, ezért egyik barátnőmmel is sokat járunk ide.

Két éve pedig megismerkedtem a párommal, Pauli Zoltánnal, aki a Siklós–Villányi Borút Egyesület korábbi elnöke volt és vendéglője van Palkonyán, azóta pedig az év felét itt töltjük.

– Be is száll a kiszolgálásba?

– A terítéstől a takarításig, a mosogatástól a felszolgálásig. Persze időnként ledöbbennek a vendégek, amikor tőlem veszik fel a rendelést. Másrészt van egy rendezvénysorozatunk a ház melletti teraszon, neves vendégséfekkel, gasztronómiai és zenés élményekkel.

– Húga, Gabi is énekesnő. Hagyománya van ennek a családban?

– Ellenkezőleg. Szüleink csak néztek, ahogy haladtunk előre. A gyökereket illetően azért annyit találtunk, hogy nagyapánk tangóharmonikázott és dobolt, az üknagymamánk pedig igen szép hangú énekesnő volt.

– Kezdetben jazzben utazott, most popban. Melyik az igazi?

– Jazzt ma is sokat hallgatok, de a fekete hang jön be. Minden a blueszal kezdődött, 15 évesen egy jammeléssel a Művészetek Völgyében. Gabi pedig mindig mindenben jött utánam, aztán maga is bizonyított.

– Ebből lett egy közös műsor?

– A Sister Act műsorunk már nyolcéves, de teljesen átalakítottuk és felújítottuk. Párjainkat is bevontuk, mi énekelünk, ők főznek, s így Sister Act and the Boys a címe, amit a Palkonyha Pódiumon október elején mutattunk be. Gabiéknak annyira megtetszett a hely, hogy most ház után nézelődnek, szívesen leköltöznének ide.

– Miben láthatjuk még?

– Van egy fővárosi Kis koncertek, nagy borélmények műsorunk elit helyeken, a Budapest Jazz Orchestrával pedig klasszikus jazzt és bluest adunk elő Pásztor Annával (Anna and the Barbies), Vitális Ivánnal (Ivan The Parasol). Továbbá Romhányi Áronnal (United) is dolgozom egy közös műsoron.

– Foglalkoztatják a jó borok és a gasztronómia. Mi a kedvence?

– Az olasz konyha, a rizottók és minden, ami vargányával vagy szarvasgombával készül. A borok közül pedig a villányi cabernet franc és a „Csavargó” villányi fehér cuvée.

Párjával közös videóblogot vezet

Tóth Vera Tapolcán született 1985-ben. Zenetagozatos általános iskolába járt, a Wöller Adél-musicalstúdióban tanult, 18 éves korában édesanyja benevezte a Megasztár tehetségkutatóba. Megnyerte a 2003/2004-es vetélkedőt, és az Év hangja lett. Négy szólólemeze jelent meg, Cserháti Zsuzsa-emlékestet adott a Budapest Sportarénában, Dés Lászlóval 35 állomásos koncertturnéja volt. Énekelt Sting, Lenny Kravitz előénekeseként, gyakran lép fel a Budapest Jazz Orchestrával, saját együttese is van. Kedvesével, Pauli Zoltán borásszal közös videóblogot vezetnek Együtt megyünk címmel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!