felbőgnek

2018.05.02. 14:00

Idén is eljön a nagy motoros seregszemle

Természetesen ebben az évben sem maradhat el a Szezonnyitó Motoros Gurulás és Családi nap Pécsett. Ez már a hetedik rendezvény lesz a sorban. Megkérdeztük, mi várható.

dg

Forrás: mti

Május ötödikén, most szombaton tartják a hagyományosnak mondható szezonnyitó gurulást. Ezzel kapcsolatban kerestük meg a szervezőket, Varga Csabát, a Dél-Dunántúli Motoros Egyesületet alapító tagját és Tóth Andrást, az egyesült elnökét, akiktől megkérdeztük, hogy mi várható az idei évben, illetve, hogy hány résztvevőre számítanak.

Mint közölték, az évek alatt egy országos rendezvénnyé nőtte ki magát a gurulás, sőt, határon túlról is érkeznek immáron a felvonulásra. Az eddigi rekordjuk 1550 motor és körülbelül négyezer fő volt – a kilátogatókkal együtt. Idén szeretnék ezt a rekordot túllépni. Mint a szervezők fogalmaztak, sokat dolgoztak érte, hogy ez sikerüljön és remélik, hogy össze is jön.

Mint elmondták, nagyon remélik, hogy jó idő lesz, ez minden évben kulcskérdés a rendezvény sikerességét tekintve. Többen szálláslehetőség miatt is keresik a szervezőket, akiknek természetesen segítenek ebben is. 2017-ben Horvátországból, Ausztriából és még Olaszországból is ellátogattak az eseményre.

„Olasz földről idén is keresett egy motoros minket, aki épp a szabadságát tölti Magyarországon, és szívesen eljönne a rendezvényünkre” – árulták el a szervezők.

Több programlehetőség is lesz a nap folyamán a Pécs Pláza hátsó parkolójánál. A kipufogó találkozó mellett, hangnyomásmérő verseny is lesz. Több motoros áruház is jelen lesz, sőt az egyik márka új 2018-as modelljeit Magyarországon először Pécsett mutatja be, amiket tesztelni is lehet majd. Ahogy minden évben, az egyik gyártó standjánál meg is lehet csodálni a kétkerekűeket és a rendezvény utáni héten tesztelésre is lesz lehetőség.

12:30-kor Bátor Zoltán Streetfighter Show-val fogja szórakoztatni a kilátogatókat. 13:30-kor pedig a szokásos figyelemfelhívó pécsi gurulás veszi kezdetét. A pécsi Seagway csapata is ellátogat, ahol szintén lesz lehetőség a kétkerekűek tesztelésére. A gyerekeknek ugrálóvárral és egyéb családi programokkal készülnek.

A fő attrakció idén is a felvonulás lesz. 13:30-kor indulnak a Pécs Plázától, innen a Megyeri útra kanyarodnak Kertváros irányába. Tovább haladnak a Maléter Pál úton és a Siklósi úton, a Konzum és az Árkád közti útszakaszon egészen a Széchenyi térig. Ide nagyjából 14 órára érkeznek és 30 percet töltenek. A Pécs Plázához az alábbi útvonalon érnek vissza 15 óra körül: Hungária utca, Szigeti út, Tüzér utca, Megyeri út.

Milyen egyéb programok lesznek még az évben?

Sajnos a Motoros Nyuszi gurulást ki kellett hagyniuk a rossz idő miatt. Május 5.-én mint a fentiekben részleteztük a szezonnyitó gurulással készülnek, és ettől a hónaptól kezdődően minden hónapban szerveznek egy-egy vezetett túrát, összesen öt alkalommal, a részletekről a weboldalon lehet majd információkat találni (www.ddmepecs.hu).

„Ha egy kicsit előre tekintünk az évben akkor megemlíteném, hogy a szokásos Szezonzáró Motoros gurulást és Mikulás Motoros gurulást se fogjuk kihagyni a repertoárból – zárta gondolatait Tóth András szervező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában