buliajánló

2018.09.13. 17:30

Ez a hétvége szóljon a rockról és a táncról!

Az ősz második hétvégéjén elég sok rockprodukciót tudunk ajánlani, de aki szimpla csörgésre vágyik, az is elégedetten csettinthet.

dg

A Pécsi Estben ezen a hétvégén a zúzást állítják a középpontba, hiszen pénteken Rage Against the Machine dalokat játszik a Subscribe, előttük pedig az Avement is bemutatkozik. Másnap pedig szintén egy feldolgozászenekar lesz a fő fogás, ugyanis a pécsi legendának számító Metallust a 20 éves jubileumi koncertjét adja, ráadásul vendégként a húrokba csap a Perfect Symmetry is. Ha már kemény rockzene, akkor idekívánkozik a Triton, a Prés, és az Aszkalapok pénteki fellépése is a Ti-ti-tában. Mert amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek.

A Szabadkikötőt ismét a hiphop rajongók vehetik birtokba pénteken este: a Can You Kick It névre keresztelt buliözön ezúttal Biot prezentálja. A győri illetőségű rapper 2016-ban debütált első nagylemezével a közönség előtt. Zenéjét leginkább a 90-es évek hangulata jellemzi, igazi csatornaszagú rap zenét hoz. Szombaton a pszichedelikus gitárzenék kedvelői gyülekezhetnek a Király utca végén található klubban. Fellép a The pUnch, mely hazánkban majdnem egyedül képviseli a deep-psych-art zenét. A lüktető, széteffektezett kompozíciók a tér-idő szövetének meghajlítására, átvágására szolgálnak. Az őket követő csíkszeredai The Nobody Elses pszichedelikus rock hangzásával, már nem csak Erdélyben, de Magyarországon is otthonosan mozog az underground szcéna együttesei között.

Ahogy a Balaton Sound, úgy a pécsi Amper Klub felhozatalából sem maradhat ki a Badgirls csapata, akik szombaton teszik tiszteletüket itt. James Cole, Pat Duff és Shabaam több mint tizennyolc éve indította útjára az immáron felnőtt korba lépett klubestet, ami az eltelt idő alatt méltán vívta ki magának a legendás státuszt. A Lompos Uszkárban a Daida csapata, vagyis Journey Blage és Peter Hyde csapatja majd szombaton.

A Trafikban pénteken Dj Albrecht prezentálja napjaink legnagyobb slágereit, de természetesen a másnapi tánc sem maradhat el. A Pécsi Sörházban pénteken új évadába lép a Back home bulisorozat, az ígéretek szerint sok Pitbullal és egy csipetnyi Basshunterrel. Másnap a Sörházban minden idők legnagyobb r'n'b istennőiről fog szólni az éjszaka. Beyonce, Shakira, Alicia Keys, Rihanna is felbukkan, sajnos csak a lemezjátszókon keresztül. A Club Fashion sem tart szünetet a hétvégén: pénteken többek között Metzker Viktória és Dj Szecsei érkezik, másnap a zenét nem más, mint Dj Steel és a Technopolis frontembere – Nonick.N keveri majd.

Mohácson szezonzáró Morzsa partit tartanak a retro jegyében a Bárkán pénteken este, szombaton a Planina Borteraszon a város két legtehetségesebb zenésze CsillaG akusztik néven látogat újra hozzánk hogy a kerthelyiséget elbúcsúztassák az idei évre. Szintén szombaton a Poklade húzza a talpalávalót az Alibiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában