Kisharsány

2019.01.07. 12:55

A mozgásfejlesztést tartanak a központban

A siklósi járásban élő nők munkaerőpiaci helyzetének javítását, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítását célozza a Magam adom! elnevezésű projekt.

T. V.

A program kapcsán minden olyan nőt szeretnének elérni a szervezők, akinek valamilyen oknál fogva nehézséget okoz elhelyezkedni. Legalább ötszázan részesülhetnek képzésben, fejlesztésben, felkészítésben, és még ötszázan vehetnek igénybe például munkavállalást támogató mentálhigiénés szolgáltatást, képzési tanácsadást, munkavállalói ismeretek bővítését a projekt megvalósítása során.

A legközelebbi képzés Kisharsányban a komplex mozgásfejlesztésről szól majd. A január 17-én kezdődő, négy napig tartó ingyenes programot Csíki Mariann mozgásfejlesztő, gyermekjóga-terapeuta vezeti, védőnőknek, kisgyermekgondozóknak, dajkáknak, óvónőknek és tanítóknak ajánlják. A képzés első napján a várandósság, szülés, anya-gyermek kapcsolat lesz a téma, mely információk különösen a védőnői munkában jelenthetnek útmutatást.

A második napon a dackorszak, fejlődéstani nagy mozgássor, és az érzelmi intelligencia kerül terítékre, mely a kisgyermeknevelők, dajkák, óvodapedagógusok munkáját egészítheti ki. A következő napon már az iskoláskorú gyermekekről lesz szó, az iskolaérettség kritériumai, és figyelemfejlesztés is a témák között szerepelnek. A képzés utolsó napján pedig gyakorlat útján összedolgozzák és elmélyítik a három nap tananyagát. Jelentkezni január 10-ig lehet a kisharsányi Magam adom – csak PONT-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában