gasztrokultúra

2019.03.02. 08:35

Újra lesz receptkönyvünk – A Kárpát-medence ízei jönnek olvasóinktól

Nagy fába vágtuk a fejszénket, a siker pedig elsősorban szerkesztőtársainkon, vagyis az olvasóinkon múlik. A megyei lap egy olyan szakácskönyvet állít össze receptjeik alapján, amely egyrészt felöleli a Kárpát-medencében élő magyarság ízvilágát, másrészt a hazánkban élő nemzetiségek sajátos ételeit.

Nyemcsok László

Fotó: Imre György

A könyv lektora Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Elmondta, bizonyára öröm lesz az olvasókkal együtt dolgozni, mert rengeteg értékes receptet küldenek be, ezekből pedig mindenki profitálhat a konyhában, majd az asztalnál a család, a barátok előtt.

Várjuk például az erdők, mezők alapanyagaiból – gombától a mézig – készült ételek receptjeit, miként a gyorsételekét, a szabad tűzön elkészíthető ételekét és a mártogatósok, salsák, csatnik is újdonságot jelentenek majd az albumban, ha különlegességgel akarják meglepni családjukat, barátaikat.

– A kötetben természetesen a magyar konyhával kezdünk, ezt követik a receptek nemzetiségenként – hangsúlyozta Prohászka Béla. – Aki tud, küldjön be előétel, leves, főétel, desszert ételsort, de aki csak egy-egy ételt küld be, azt is örömmel fogadjuk. A zsűri által a könyvbe kiválasztott ételeket mesterszakácsok- és cukrászok készítik el, fotóriporterünk fényképezi le. Tehát, aki az albumban megjelentek szerint alkotja meg az adott ételt, azt kell kapnia, amit a recept ígér, a fotó mutat. Az ételek egy részét a receptet beküldő olvasóinkkal együtt főzik, sütik meg a szakácsok. Egy-egy fejezetnél a szakterület kiválóságai is recepttel szolgálnak, és be is mutatják a konyhában.

Júniusig jöhetnek

Azt kérjük tehát Önöktől, olvasóktól, hogy küldjék bátran kedvenc receptjeiket – a beküldés végső határideje 2019. június 15.

A receptjeiket e-mailben a [email protected] címre, postai úton az 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. címre várjuk. Közöljék elérhetőségeiket is, s lehetőség szerint egy portrét a beküldőről. A receptek beküldői között kisorsolunk két mikrohullámú sütőt és két kávéfőzőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában