szórakozás

2019.04.12. 11:30

Új bulihelyet találtak maguknak a pécsi fiatalok a belvárosban

Itt a tavasz, a jó idő beköszöntével sokan telepednek ki a folyamatosan éledező természetbe. A pécsi belváros feletti Kálvária-domb, az alagút teteje újabban nagyon népszerű lett a fiatalok körében, sokszor délutántól egész éjjelig csapatokban szórakoznak, mondhatni tivornyáznak – a környéken lakók nem kis bosszúságára.

HLB

A pécsi alagút csomópontjánál is épülhet körforgalom majd

Egyik olvasónk kereste meg lapunkat azzal a panasszal, hogy a tavaszias idő a Kálvária-dombra és az alagút tetejére csábít sok fiatalt, akik talán a csodálatos panoráma – vagy inkább a különböző élvezeti szerek? – hatására sokszor éjfélig mulatnak a területen. Dübörög a zene, roppannak az üres sörösdobozok, gyűlik a dekkhalom, a szemét ellepi a környéket – alig pár lépésnyire a történelmi belvárostól.

Märcz János, a pécsi közterület-felügyelet vezetője lapunknak elárulta, hogy a Kálvária-domb környékéről egyelőre még nem érkezett bejelentés hozzájuk, ám ha kapnak, akkor azt minden esetben ki fogják vizsgálni, és ha szükséges, akkor szankciókat is alkalmaznak.

A szakember ugyanakkor hozzátette, hogy „saját észlelésük” alapján már küldtek el fiatalokat az alagút tetejéről, elsősorban a balesetveszélyes helyzetek megelőzése érdekében.

[eweb-voting id="1779544"]

Természetesen az alagút környékét is folyamatosan takarítja a városüzemeltetési társaság, a Kálvária-dombot hetente kétszer tisztítják meg a Biokom munkatársai. Jó hír, hogy május elsejétől gyakrabban fognak rendet tenni, ezentúl hetente háromszor takarítják majd. A társaság igyekszik egyes területeket olyan fenntartási kategóriába sorolni, ami igazodik a sajátosságaihoz, forgalmához és a lakosság igényeihez, azonban arra nincs lehetőségük, hogy mindenhol, minden egyes éjjeli buli után megjelenjenek.

Ennek az az oka, hogy a Biokom egyfelől mintegy hárommillió négyzetméternyi közterületet takarít folyamatosan, másfelől a jó idő beköszöntével ugrásszerűen megnő azon területek száma, hogy szinte minden éjszaka szemetet hagynak maguk után a délutánokat, estéket közterületen töltő személyek.

– Törekszünk rá, hogy a nagyobb terhelésnek kitett helyszínekre sűrűbben helyezzünk el hulladékgyűjtőket, de ha valahol esetleg mégis kevés lenne a számuk, szívesen fogadjuk az erre irányuló lakossági kéréseket. Nekünk is egyszerűbb egy edényből kiüríteni a szemetet, mit a földről összeszedni, nem beszélve arról, hogy sokkal rendezettebb képet fest egy terület, ha a szemét ott van, ahová való: a kukában – fogalmazott Erdős Réka, a Biokom szóvivője.

Több helyszínt is kedvelnek az ifjak

A belvárosban nem csupán a Kálvária-domb környéke népszerű „szórakozóhely”, esténként a Kossuth téren is csapatokba verődött fiatalok múlatják az időt, de a többi városrészben is akad olyan hely, amit kedvel a helyi ifjúság. Kertvárosban például a Melinda park és környezete az utóbbi időben többször is szóba került, mint a szabadidő eltöltésére kiválóan alkalmas helyszín, de a Nevelési Központ környéke is számos csábító teret nyújt a kevésbé polgárbarát szórakozáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában