Fogyatékkal teljesen

2024.05.01. 13:40

Szeptember 7-én tartják az Akadálymentes Turizmus Napját

Idén már nyolcadszor tartják meg az országos fesztivált, melynek fő célja, hogy a fogyatékossággal élőket olyan élményekhez juttassák, melyeket amúgy nem, vagy csak nehezen tudnának átélni. Évről évre egyre népszerűbb az Akadálymentes Turizmus Napja.

Tóth Viktória

Mint arról a rendezvény közösségi oldalán is beszámoltak, a közelmúltban összeült a szervezőbizottság, és megbeszélték, hogyan is legyen az idei Akadálymentes Turizmus Napja szervezése. Minden év szeptemberének első szombatján tartják az eseményt, ez idén sem lesz másképp, az idei dátum szeptember 7-e.

Akadálymentes Turizmus Napja, népszerű
Évről évre egyre népszerűbb az Akadálymentes Turizmus Napja

A fesztiválon mindenki jól érezheti magát sérültként és épként egyaránt. A gyerekeknek, felnőtteknek és időseknek is kínálnak programot, a lényeg pedig az:  sérült társaink ugyanolyan emberek, mint az épek, és hogy segíteni jó. Többek között élmény-, sport-, kulturális- és gasztro-programokkal készülnek. Például sárkányhajózással, csónakázással, motorozással, mely évek óta az egyik legnépszerűbb programelem. Szokott lenni még bocci, kerekesszékes kosárlabda, lovaglás, látássérültek számára autóvezetés is. Emellett egyéb kapcsolódó programok, koncertek, gyerekrendezvények. S minden évben ingyenes étkezést biztosítanak a fogyatékossággal élőknek, segítőiknek és az önkénteseknek. A programokról folyamatosan hírt adnak a rendezvény közösségi oldalán is.

Az Akadálymentes Turizmus Napja története

Először 2017-ben rendezték meg, 2019-ben nemzetközivé bővült a rendezvény. Az esemény általában kísérő rendezvényekkel bővül, konferenciával vagy akadálymentes túrával. A szervezők várják a résztvevők, látogatók meglátásait is a fesztivál szervezésével kapcsolatban. Örülnének annak is, ha a programok iránt  érdeklődők jelzik, hogy kiket javasolnának  kulturális, vagy egyéb programnak. Emailben a következő címen lehet ezt jelezni: [email protected].

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!