kikapcsolódás

2019.11.23. 08:23

Már 28. alkalommal nyílik meg a pécsi Vasútmodell Parádé

Az Első Pécsi Ifjúsági Vasútmodellező Klub szerevezésében a Pécsi Kulturális Központba várják a makettek szerelmeseit szombaton és vasárnap.

bama.hu

Ezúttal is üzemelni fog a klub által épített óriás, 23 m2-es N-es jelű, 1:160 méretarányú terepasztal. Ismét bemutatják a hazánkban kevésbé ismert 1:43,5 méretarány képviseletében a modul terepasztal rendszert, melyet az országban csak itt látható.

Egyik ideivendégkiállító a Pécsi Gyors Vasútmodellező Klub, akik 0-ás (1:43) méretarányban amerikai keskeny nyomközű vasutat bemutató modul terepasztal rendszert és egy H0-ás, 1:87 méretarányú modul terepasztalt állítanak ki.

Szombaton, 15 órakor a Parádék állandó vendége, számos vasúti témájú könyv szerzője, Szécsey István tart előadást, melyet nem csak szakembereknek, hanem minden, a vasutakat szerető vendégnek ajánlható. A kötetlen beszélgetés idei vezértémája a Siemens vasúti jármű újdonságai.

Vár mindenkit a gyermekek kedvence az „interaktív játszóterünk”: játékterepasztalok, amiket a gyerekek kezelhetnek, favonat játékkal játszhatnak és papírmaketteket készíthetnek: vonatok, buszok és épületek egyszerűen összeállítható papír makettjeit készíthetik el és vihetik haza a kis makettezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában