program

2020.10.03. 08:23

Papírhajók szelik ma délelőtt a pécsi Tettye-patak vizét három kategóriában

(bm)

„ Az idén sem marad szárazon a Tettye-patak medre a Vince utcában, az első hullám elmosta, de a második hullámmal révbe fut 2020-ban a Vince patak Regatta” – írta közösségi oldalán a Papír Panír csoport. Két évvel ezelőtt gondoltak egy nagyot, hogy megrendezik talán a világon először a papírhajók versenyét.

Az első évben több mint kétszáz papírhajó versenyzett, tavaly is szép számmal vettek részt nevezők a különleges programon. Mint írták, a III. Vince Patak Regatta verseny ma délelőtt kilenc órakor veszi kezdetét, felhívták a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány miatt szájmaszk használata ajánlott és érdemes odafigyelni a távolságtartásra, valamint az utcában állványos kézfertőtlenítőket helyeznek ki.

Három kategória lesz, a Poturlok és a Csertő Spint futamon a helyben hajtogatott papírhajók versenyeznek, míg a Kalóz Kacsakörnél az otthon fabrikált hajók mérettetik meg magukat. A hajók bármilyen anyagból készülhetnek, a méret és a forma csupán ami kötött. A hajó alapterülete nem lehet nagyobb 8x15 centiméternél, és nem lehet kör alakú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában